Sport & Vrije tijd

Sportverkiezingen Oldenzaal 2022

OLDENZAAL - Voor de 33e keer wordt vrijdag 6 januari de Oldenzaalse sportverkiezingen gehouden. Het sportgala vindt plaats in zaal Rouwhorst waar verschillende sportprijzen worden uitgereikt, waaronder die van aanmoedigingsprijs, sportvrouw, sportman, jeugdsportploeg en sportploeg.

Sportief Oldenzaal liet in 2022 zien dat zowel in de breedte als aan de top fantastische sport op hoog niveau wordt beoefend. De komende weken kunt u op deze pagina zien wie de genomineerden zijn in de verschillende categorieën.

Deze week worden de kandidaten voor de Aanmoedigingsprijs van Oldenzaal gepresenteerd.

1. Max Wegdam 15 jaar Budovereniging Hantei

Max Wegdam van Budovereniging Hantei won in 2022 goud op de Challange de la Ville de Differdange in Luxemburg en The west of England International open. Bij de districtkampioenschappen Oost-Nederland veroverde hij een bronzen medaille in de klasse 18 jaar onder 55 kg.

2. Mart Bult 14 jaar - team Bult Kart Racing

Mart Bult van team Bult Kart Racing behaalde een mooie derde plaats tijdens het Nederlands Kampioenschap Karten in de klasse Iame X – 30 junior. Ook heeft hij dit jaar deelgenomen aan de Wereld Kampioenschappen Kart.

3. Max Oude Engberink 14 jaar - Klootschietvereniging  Vooruitzicht

Max Oude Engberink is eerste geworden op het onderdeel veld tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Klootschieten. Op straat heeft hij een verdienstelijke tweede plaats behaald.

4. Siem de Zeeuw 14 jaar - OZ&PC

Siem de Zeeuw wist tijdens de Overijsselse Kampioenschappen langebaanzwemmen liefst negen keer op het podium te eindigen. Hoogtepunten waren de 50m vrije slag, 100m vrije slag en 50m rugslag. Op deze afstanden werd Siem Overijssels Kampioen.

5. Eva Oude Elberink 16 jaar - FC Twente

Eva Oude Elberink is vorig seizoen derde geworden met FC Twente, net achter PSV en Ajax. Met het Nederlands elftal heeft ze in 2022 twee toernooien gewonnen, die in Frankrijk en Noorwegen. In Frankrijk werd ze verkozen tot beste speelster van het toernooi.

6. Imke Semmekrot 15 jaar - rijvereniging De Berg en Dal Ruiters

Imke Semmekrot wist zich via de Overijsselse kampioenschappen te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap. In de categorie springen categorie D-pony’s klasse L (leeftijdscategorie tot en met 18) veroverde ze een gouden medaille.

7. Tijn Peters 16 jaar - Ajax Amsterdam

Tijn Peters, oud-speler van Quick’20 en FC Twente, werd in 2022 verkozen tot speler van de maand mei For the Future Trophy (Ajax). Ook werd hij gekozen in het 'Toekomst Team 2021-2022' van de jeugdopleiding van Ajax.