Sport & Vrije tijd

Skills2score kijkt tevreden terug op voetbal3daagses

OLDENZAAL - Onlangs is de zomervakantie (regio Noord) van start gegaan. Net als voorgaande zomers betekent dit voor Skills2Score het startschot voor een drukke maar tegelijkertijd een prachtige periode. Inmiddels zijn wij enkele weken weken verder en kijkt Skills2Score met een goed gevoel terug op de eerste vakantieweken. 

Skills2Score

Lange tijd was het voor iedereen onduidelijk wat er wel en niet mogelijk zou zijn tijdens de vakantie van 2021. Veel twijfels of de vakantie naar het buitenland wel of niet door kon gaan en als wij het op ons zelf reflecteren, de belangrijkste vraag of sportieve activiteiten als een voetbal3daagse wel georganiseerd zouden mogen worden. Gelukkig kwam daar naar mate de datum dichterbij kwam ook meer duidelijk, JA….. ook dit jaar kan het sportieve spektakel van Skills2Score doorgaan.

Net als voorgaande jaren stond de eerste dinsdag van de zomervakantie groot omcirkeld. Dinsdag 13 juli was namelijk de start van onze sportieve zomer. Aan animo is er ook dit jaar absoluut geen gebrek, in de voorbije weken hebben wij als Skills2Score meer dan 100 enthousiaste jongens en meiden mogen verwelkom. Bart Benneker, één van de organisatoren is zeer trot op het feit wat zij in de voorbije weken hebben neergezet.

Ondanks dat er in de voorbije maanden versoepelingen doorgevoerd werden, is het de laatste weken toch weer wat penibeler. Als organisator was het best spannend, desondanks hebben wij altijd het vertrouwen gehad om er samen met de vele deelnemers een mooie en bovenal veilige editie van te maken.

Tomas Elbersen vult Benneker aan, nu de eerste twee weken achter de rug zijn is het vooral genieten en met een meer dan tevreden blik terug kijken op wat wij neergezet hebben.

De weersomstandigheden uit week 1 en week 2 waren absoluut niet met elkaar te vergelijken, desondanks was de inhoud van beide voetbal3daagses dat wel. Op dinsdags konden de deelnemers zich rond de klok van 9.30 uur (aan)melden, waarna om 10.00 uur de 3daagses officieel geopend werden. In beide weken stond op dinsdagochtend een voetbaltraining op het programma, deze training werd gegeven aan de hand van de methode die Skills2Score normaliter tijdens de moduletrainingen hanteert.

Dagelijks stond er tegen het middaguur een lekkere en gezonde lunch op het programma, want val al dat sporten krijg je vanzelf trek. Het middagprogramma werd aangevangen tegen enen.

Waar de dinsdagmiddag in de eerste week vanwege het wisselvallige weer nog uitgeweken moest worden naar de sporthal voor een zaalvoetbalactiviteit, werd er één week later onder toeziend ook van de zon,  beachsoccer gespeeld bij paal 12, oftewel de copacabana van Oldenzaal.

Woensdagochtend stonden er allerlei sport- en spelactiviteiten op het programma, Zo werd er kickbal, een voetbalvorm afgeleid van het welbekende spel slagbal gespeeld, werd de pass en traptechniek van de spelers op de proef gesteld met een spel voetgolf en kregen alle deelnemers een clinic kickboksen. Woensdagmiddag heeft Skills2Score een bezoek gebracht aan Zwembad Vondersweijde waar we heerlijk konden zwemmen. Bij het betreden van het zwembad klonk er al snel ‘bommetje’, gevolgd door een enorm plons. Ook was er in het grote bad een groot springkussen aanwezig en konden de kinderen zich vermaken op de glijbaan. Tegen 15.00 uur ging iedereen moe en voldaan huiswaarts.

 De donderdag is aangebroken, op deze afsluitende dag staat vooral het spelen wedstrijden centraal. Een 4vs4 individuele winnaar toernooi en de heuse EK wedstrijden. Tijdens al deze momenten zien de aanwezige trainers/begeleiders weer de vele functionele acties, wordt er prima samengespeeld, dit resulteert in mooie doelpunten, goede verdedigende acties en vooral veel stralende gezichten. Als wij Benneker en Elbersen vragen naar de bevindingen, klinkt er al snel een zelfde antwoord, het was weer meer dan geslaagd. Als Skills2Score zijnde streven wij voorafgaand aan een 3daagse om er een mooi evenement van te maken, nou dat is ook dit keer zeker weer behaald. Voor ons blijft het altijd mooi om te zien hoe een groep kinderen die elkaar nog maar amper 3 dagen kennen reageren. Bennneker geeft aan ook in de afgelopen twee weken weer enorm verbaasd te zijn, voor de zekerheid vult Elbersen even aan; in positieve zin hé! 

Rond de klok van 15.30 uur op donderdag wordt de 3daagse afgesloten met een afsluiting c.q. prijsuitreiking. Alle deelnemers worden bedankt voor hun inzet, bijdrage en enthousiasme. Dankzij ieder zijn/haar bijdrage hebben wij er weer één groot voetbalfeest van kunnen maken. Na het algemene woordje was het tijd om enkele individuele- en teamprijzen uit te delen. Onder groot applaus kwamen de prijswinnaars naar voren. Ook aan de jongens en meiden die geen prijs in ontvangst konden nemen werd dit jaar gedacht. Zo ontving iedereen een herinneringsmedaille en gave team-/individuele poster en tot slot een paar unieke Skills2Score slippers. Als laatste richtte de organisatie zich tot alle deelnemers, ouders en verzorgers, om vooral hun dank te uiten in het vertrouwen dat zij hebben gehad in onze organisatie.

Er komt nog 1 daagse aan!

Elbersen en Benneker bergen de voetballen en voetbalgoals even op. In de laatste week van de zomervakantie organiseren beide heren nog één 3daagse. Het animo voor deze laatste 3daagse is ook al enorm, in de voorbije weken zijn er al vele aanmeldingen binnengekomen. Op het moment van schrijven zijn er nog slechts 9 deelname plekken beschikbaar. 

Data: 17-18-19 augustus.

Locatie: Operalaan 100,

7577 JA Oldenzaal. 

Heb jij voor de laatste week van de zomervakantie nog geen plannen? En wil jij de vakantie op een sportieve wijze afsluiten?  Dan is de 3daagse van Skills2Score echt is voor jouw!

Aanmelden voor deze 3daagse is mogelijk via  https://skills2score.nl /events/voetbal3-daagse/.

Er geldt een vol = vol principe.