Sport & Vrije tijd

Scoren in de Wijk:
Voetbaltoernooi voor Oldenzaalse jeugd

OLDENZAAL - Zin in een potje voetbal? Dit was de vraag die de zeven vrienden Sietse, Fedde, Siem, Job, Sven, Finn en Gijs twee weken geleden stelden aan de Oldenzaalse jeugd. Kinderen tot en met zeven jaar konden zich aanmelden bij een door hen georganiseerd voetbaltoernooi op Sportpark ‘t Venterinck. Ruim veertig spelertjes speelden afgelopen vrijdag in acht teams de sterren van de hemel. Er werd gescoord, gejuicht, maar bovenal veel plezier gemaakt.

Het toernooi is een actie die voortkomt uit het project waar de zeven vrienden aan meedoen, de FC Twente Cup 2021. De vrienden, zelf voetballend bij ZVV de Esch, Quick ’20 en FC Berghuizen, maakten vooraf de teamindeling, hielden via mail contact met de ouders en zorgden voor drinken en een medaille voor alle spelers. FC Twente Scoren in de Wijk zorgde voor een opblaasbaar voetbalveld geheel in FC Twente kleuren en logo wat bij de jonge spelers in goede aarde viel.
Bij de vrienden was een gezonde dosis spanning aanwezig voorafgaand aan en tijdens het toernooi. Tips werden uitgewisseld en tactieken besproken. Gelukkig konden ze indien nodig terugvallen op de trainers van de Groenlinkjes van FC Berghuizen.
Van spanning was bij de spelertjes niets te merken. Zij genoten van het toernooi, maar vooral ook van het zakje chips dat ze na afloop kregen. En van de medaille die ze vol trots aan de ouders lieten zien.

De FC Twente Cup 2021 (www.fctwentecup.nl) is een project van vier maanden waarbij teams zich moeten kwalificeren voor het voetbaltoernooi om de FC Twente Cup. De vrienden vormen met z’n zevenen een team. Kwalificatie kunnen ze afdwingen
door trainingen, oefenwedstrijden en buurtbijdrages uit te voeren in de eigen wijk. Voor elke actie ontvangen ze punten. Eerder brachten ze als bedankje taart en muffins naar het politiebureau in Oldenzaal. De voorbereiding voor de volgende actie is al in volle gang..