Sport & Vrije tijd

Schaapscheerfeest bij NMECO de Höfte

OLDENZAAL - De schapen worden op woensdag 1 juni geschoren bij Natuur en Milieu educatief centrum de Höfte. Bij de Höfte streven ze er naar kinderen actief te betrekken bij de natuur om hen heen. Er is een boerderij met zeldzame landbouwhuisdieren, maar ook een tuin waar kinderen planten en dieren spelenderwijs kunnen ontdekken. En bij de bijenstal vertellen de imkers enthousiast over de imkerij.

Schaapscheren

Het schaapscheerdersfeest is op woensdagmiddag 1 juni van 14.00 tot 16.30 uur. De schapen worden deze middag ontdaan van hun wol waar ze een jaar mee rondlopen. De wol kan pas geschoren worden als het een paar dagen wat warmer weer is geweest, dan laat het een beetje los en groeit er een nieuwe wol onder.

Knutselen met wol

Rondom het schaapscheren is weer een gevarieerd programma georganiseerd met verschillende educatieve activiteiten. Zo is er een wolspinster, die jou laat zien hoe je van een pluk wol een draad spint. Hun eigen vrijwilligers hebben een aantal activiteiten bedacht met als rode draad schapenwol. Je kunt aan het werk met wol en iets knutselen om mee te nemen naar huis.  Ook aan de inwendige mens wordt gedacht, verse koffie/thee, cake, ranja en boerderij-ijs zijn verkrijgbaar. En het wordt al bijna een traditie, het broodjes bakken op het vuur.

Jonge dieren

En uiteraard kun je de dieren bewonderen. De geiten en schapen lopen met hun lammetjes buiten. En de Lakenvelder koeien Sanne en Renske hebben allebei een kalfje. Bonte Bentheimer Fenna heeft zwart gevlekte biggetjes. Kortom, voor jong en oud een gezellig middagje bij De Höfte. 

De entree is gratis, voor enkele onderdelen wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Voor meer informatie, like de Facebookpagina of kijk op  de website www.dehofte.nl