Sport & Vrije tijd

Puzzel mee met ‘De pinguïn’ in Het Hulsbeek

OLDENZAAL - Ook in deze tijden moeten de kinderen soms even uitrazen. En dan is de Pinguïnspeurtocht vanaf hotel Erve Hulsbeek een echte aanrader. Tijdens deze wandeling moet je de antwoorden zoeken op veertien vragen én je komt langs heel veel klimtoestellen en speeltuinen. 

Bij het restaurant van het hotel kan je de puzzeltocht ophalen. Het kost vier euro per kind, maar als je de pinguïnknuffel aan het einde van de route vindt, mogen ze ook nog een aardigheidje uitzoeken.

Aan de hand van foto’s met de pinguïn ga je op pad. Lennart (9), die de route getest heeft, kon de goede weg prima zelf uitvogelen. Bij nat weer is het misschien niet zo handig om met de buggy te gaan, want je loopt vooral over onverharde paden. Soms staat er een vraagteken bij de foto en dan moet je antwoord geven op een vraag. Als er een loepje bij staat, kan je het antwoord in de omgeving vinden. Maar er zitten ook algemene kennisvragen tussen waar je soms toch stiekem even voor op je telefoon moet spieken. Want hoeveel poten heeft een duizendpoot ook alweer? De tocht duurt ongeveer anderhalf uur, maar je kan er zo lang over doen als je zelf wilt. De pinguïntocht staat tot eind januari gepland.

Maar daarna kan je ook de Kermit de Kikkerspeurtocht nog doen en voor de zomer willen ze eigenlijk wel een nieuwe route uitdenken.

“De wandeling met de foto’s vond ik het leukst,” roept Lennart enthousiast. Toen hij op pad ging regende het een beetje, maar dat mocht de pret niet drukken. “En de vragen tussendoor vond ik ook heel leuk.” Aan het einde van de tocht was hij wel een beetje moe. Maar dat is niet zo gek als je alle klimtoestellen en speeltuinen die je onderweg tegenkomt ook meepikt.

De speurtocht is dus voor vier euro per kind te boeken bij Hotel Erve Hulsbeek, Oude Almeloseweg 13 in Oldenzaal, tel: 0541-513311.