Sport & Vrije tijd

Parcoursrecord verbroken tijdens halve marathon Oldenzaal

OLDENZAAL - De Halve Marathon Oldenzaal op zondag 3 oktober was als vanouds een feestje voor de meer dan 1.500 lopers op de diverse afstanden. Wegens corona ging het loopevenement in 2020 niet door. “Ondanks het slechte weer, mogen we terugkijken op een prachtige dag met vele sportieve hoogtepunten”, aldus voorzitter Pascal Butterhoff. 

Parcoursrecords

Het parcoursrecord bij de heren stond op 1:09:43 en werd vandaag gebroken door Tom Hendrikse van AAC ’61 met een tijd van 1:06:17 en Geart Jorritsma, winnaar Enschede marathon 2019, met een tijd van 1:09:17. Als derde eindigde Jan Willem Hagen. Bij de dames eindigde Jacelyn Gruppen van HAC’63 uit Hoogeveen als eerste. Zij liep de HMO ter voorbereiding op de Rotterdam Marathon en verbeterde het parcoursrecord met een tijd van 1:14:31. Het oude record stond op 1:19:26 uur. Dione Scheuten van LAAC Twente finishte als tweede en Marije Dankelman als derde. De uitslagen kunnen worden bekeken op www.halvemarathonoldenzaal.nl/uitslagen2021. 

Goede Doel

Het goede doel van dit jaar was Natuurmonumenten. Bij de inschrijving konden lopers een extra donatie doen voor dit doel. Daarvan is flink gebruik van gemaakt en zodoende werd maar liefst 800 euro bijeen gehaald. Een sponsor heeft dit bedrag vervolgens aangevuld tot 1.000 euro. Namens Natuurmonumenten nam Maarten Olde Scholtenhuis de cheque dankbaar in ontvangst.

Dankwoord

Bij monde van voorzitter Pascal Butterhoff laat de organisatie weten dat een woord van dank op zijn plaats is aan allen die deze 13de editie mogelijk hebben gemaakt: lopers, sponsoren, vrijwilligers, bedrijven, scholen, publiek, gemeenten en politie. De 14de editie van de HMO vindt plaats op zondag 2 oktober 2022. 1: eerste demarrage vlak na de start.

Uw reactie