Sport & Vrije tijd

Op de jubileumeditie van de Hulsbeekdag valt voor jong en oud
van alles te beleven

OLDENZAAL - Op zondag 24 april vindt de tiende editie van de Hulsbeekdag plaats en er is meer te doen dan ooit. En de toegang is gratis. Iedereen is blij dat het evenement dit jaar wel door kan gaan. Er doen zo’n tachtig deelnemers mee die je kan vinden op het terrein rond de zwemvijvers. 

Ook dit jaar kan je lekker rondstruinen. Bij het water is van alles te doen en te zien en je kan zowel actief als passief deelnemen. Bij strand 2 liggen de kano’s klaar en bij strand 3 kan je zelfs een pak lenen voor een zeil- of surfles. Maar ook de reddingsbrigade Wierden is aanwezig om demonstraties te geven en ze vinden het gezellig als je een rondje met ze meevaart.

Bij het zandkasteel barst het feest voor de kinderen los met Kidsproof Twente. Zij nemen een eigen kinder-DJ mee, je kan graffiti spuiten, met gekleurd creazand spelen en suikerspinnen eten. Heb je meer trek in churro’s of nacho’s? Die zijn er ook. En als je van voetbal houdt, moet je bij de stand van de FC Twente kidsclub zijn. Of doe je aan de andere kant van de vijver gezellig mee met Jeugd circus Tubantino? Misschien mag je daarna nog even quad rijden op het nabijgelegen strand. En vergeet je kleurplaat niet in te leveren bij de stand van Recreatieschap Twente. Dan mag je grabbelen en misschien win je nog wel een andere leuke prijs!

Als je van theater en muziek houdt, hoef je je ook niet te vervelen. Theater De Bond is namelijk aanwezig en voert stukjes van (kinder)voorstellingen op. Houd je meer van muziek? Het jeugdorkest van de Koninklijke Harmonie St. Joseph staat voor je klaar, net als Drumband Semper Crescendo. Op het podium van Kaliber staan doorlopend bandjes en sing & songwriters. En studenten van Popacademie ROC Twente laten vanuit hun opleiding van alles zien en horen.

De scouting gaat weer een hoge toren bouwen waar je misschien wel bij mag helpen en de politiehondenvereniging geeft demonstraties. Er lopen gekke, verklede typetjes rond en bij strand 2 mag je bij de Paintball Warriors zelfs goud zoeken met een emmer en een zeef. Of misschien heb je meer zin in een ritje op een pony? Als je een beetje trek hebt gekregen is er altijd wel een kraampje of foodtruck met lekker eten en drinken in de buurt. En ben je toe aan een stoere actie? Rijd dan mee in een 4 x 4 jeep over het strand bij de zonneweide. Dat maken ze extra ruig en modderig met bulten en kuilen, waardoor het een geweldige belevenis zal zijn. Het bedrag dat je hiervoor betaalt, wordt gedoneerd aan giro 555.

Bij de skatebaan staan dit jaar nieuwe, enerverende dingen te gebeuren. Hier bevindt zich de Urban Sports Area met een pumptrackbaan die je met een crossfiets af kan leggen. Maar er wordt ook een Freerun-parcours aangelegd waar je tips en tricks krijgt. En heb je weleens van ‘Calisthenics’ gehoord? Dit is een sport waarbij je allemaal kunsten aan een paal doet. Spectaculair om te zien en misschien zelf eens te proberen…

Op de Facebookpagina’s van de Hulsbeekdag en van het Hulsbeek kan je alle activiteiten bekijken en hier vind je ook alle nieuwtjes. Tijdens de Hulsbeekdag zal er een verkeersplan gelden waarbij je via de Schipleidelaan naar de parkeerplaatsen rijdt en via de weg bij Golbach weer vertrekt. Verkeersregelaars zullen dit éénrichtingsverkeer in goede banen leiden. Parkeren kost € 5,-, tenzij je een parkeerpas hebt. Deze kan je ook ter plekke aanschaffen voor € 30,- zodat je het hele jaar kan parkeren. De Hulsbeekdag vindt plaats van 11.00 uur tot 17.00 uur aan Oude Almeloseweg 11.