Sport & Vrije tijd

Mart Bult begint nieuwe seizoen voortvarend: snelste ronde en beste Nederlander

MARIEMBOURG/OLDENZAAL – Het nieuwe seizoen is altijd spannend: hoe zit het met de snelheid, hoe goed is de concurrentie? Mart Bult kon zondag na afloop van de eerste ronde van het NK IAME tevreden concluderen dat hij snel is. De elfjarige karter uit Oldenzaal werd knap vierde in de Mini Parilla-klasse. Daarmee was hij de beste Nederlander én hij reed de snelste ronde. Zijn eveneens kartende broers Job (Junioren-klasse) en Nout (Mini Parilla-klasse) lieten op het circuit in Mariembourg ook zien een mooi seizoen tegemoet te kunnen zien.

“Ik ben er blij mee. De snelste ronde en de beste Nederlander. Heel leuk”, zei Mart na afloop van de natte finale over zijn aansprekende resultaat in Mariembourg. Dat hij sterk was op de Zuid-Belgische piste had hem niet echt verbaasd. “Ik heb een goede voorbereiding gehad, dus ik wist dat we snel konden zijn. Rijden in de regen was wel moeilijk, maar het is goed gegaan. Daar ben ik heel blij mee.”

 

Voor Mart wordt het zijn laatste jaar in de Mini Parilla-klasse. Hij hoopt dit jaar dan ook hoge ogen te kunnen gooien in het NK. Na het WK in Le Mans van medio oktober, waarvoor de talentvolle rijder zich opnieuw hoopt te plaatsen, wil hij de overstap wagen naar de Junioren-klasse. Daarin komt ook zijn oudste broer Job uit. Die werd onlangs negende. Op zich een net resultaat, maar de snelle Overijsselaar was niet helemaal tevreden. “Het had beter gekund”, vond hij. “Maar het is een moeilijke baan en omdat we zo ver hiervandaan wonen, trainen we hier nooit.”

 

Job (14) verwacht de komende rondes van het NK, die op banen dichter bij huis worden verreden, beter te kunnen scoren. “Zoals op de circuits van Venray en Genk. Daar gaan we trainen, dus ik verwacht dat het daar beter zal gaan.” De snelle rijder van team Bult Kart Racing zet dan ook in op een plaats in de top vijf in het NK. “En natuurlijk hoop ik op een podiumplaats.”

 

Zijn jongste broer Nout zoefde zondag ook over het circuit in Mariembourg. Met zijn acht jaar is hij één van de jongste deelnemers in de sterk bezette Mini Parilla-klasse die ook dit seizoen een groot deelnemersveld kent. Hij is dan ook nog volop aan het leren. Nout werd zondag 22ste in de regen en daar was hij tevreden mee. “Ik heb lekker gereden. Ik rijd hier graag”, zei de jongste Bult-telg. “Alleen vind ik rijden in de regen nog wel moeilijk. En ik ken de baan minder goed omdat we hier nooit trainen.” De komende races zou het ook voor hem beter moeten gaan. “Ik hoop in het NK in de top vijftien of de top tien te komen. Dan zou ik blij zijn!”

 

Mart, Job en Nout bedanken Team Bult Kart Racing, PDB Racing en alle sponsoren.