Sport & Vrije tijd

K.V. de Toekomst: EK Klootschieten en team C kampioen

OLDENZAAL - Namens K.V. de Toekomst nemen Laurens Maseland, Kim Schurink en Maaike Haamberg deel aan het EK Klootschieten. Via selectiewedstrijden hebben zij een plekje weten te bemachtigen in de kernploeg. Laurens en Maaike zijn geselecteerd voor de onderdelen veld en zetten. Kim is naast deze onderdelen ook geselecteerd voor het onderdeel straat. Het EK klootschieten wordt gehouden tijdens het hemelvaartsweekend in het Duitse Meldorf.

K.V. de Toekomst team C Kampioen

Op zondag 15 mei is het oudste jeugdteam van K.V. de Toekomst kampioen geworden. Zij spelen in de C-klasse van de Landelijke Veld Competitie van de Nederlandse Klootschietbond. 

Op de voorlaatste competitiedag stonden ze één punt voor op nummer twee Nooit Gedacht. De laatste wedstrijd moeten ze dus met 3-0 winnen om kampioen te worden. De 1e en 2e ronde bevatte lange schoten en de winst ging dus vrij gemakkelijk naar de Toekomst.

De 3e ronde maakte K.V. Beuningen het de jeugd van de Toekomst moeilijk. Toch werd het winnend afgesloten en wist K.V. de Toekomst het laatste punt ook mee te nemen naar Oldenzaal.

Het kampioensteam bestaat uit Branco Verboom, Thijmen Verboom, Myron Oude Nijhuis, Bente Oude Nijhuis en Laura Verboom. Dit onder leiding van Astrid Verboom, Ronny Verboom en Ben Siers.