Sport & Vrije tijd

Junioren KV Steeds Vooruit Nederlands kampioen

OLDENZAAL - Zondag 25 maart jl. is het jeugdteam van het Oldenzaalse K.V. Steeds Vooruit Nederlands kampioen geworden in de landelijke I-klasse van de Nederlanse Klootschieters Bond.

Vanaf het begin van de competitie heeft het team de koppositie aangevoerd en wist het afgelopen zondag in de onderlinge wedstrijd tegen de nummer 3 de titel binnen te slepen door een 3-0 overwinning. Hierdoor werd het team, met nog 1 reguliere competitiewedstrijd te gaan, onbereikbaar voor de nummer twee KV Lemselo.

Vooraf aan de wedstrijd was de spanning van de gezichten af te lezen, maar nadat Bram Wijnberg een geweldige openingsworp produceerde en aansluitend Thijs Seiger en de gebroeders Ruben en Gijs Nijhuis zeldzaam lange schoten produceerden was het snel gedaan met de tegenstand van KV de Toekomst. De Toekomst gooide een goede wedstrijd maar het machtsverschil was te groot. Steeds Vooruit kwam een schot voor te liggen en vergrote zelfs de voorsprong door 2 geweldige worpen van Lars en Lynn Egbers. Teun Breukers blonk uit door zijn geweldige peptalk voor zijn teamgenoten.

Door de winst in de eerste ronde werd het kampioenschap binnengehaald en was de ontlading groot. Voor alle spelers was dit het eerste kampioenschap in hun klootschieters carrière. Ook de tweede en derde ronde werd een zegetocht voor de “geel-blauwe kanaries”.

De kampioenen werden na afloop in het clubgebouw gehuldigd door voorzitter Edwin Kattier en er volgde een heuse intocht met huifkar door de wijk Berghuizen. Voorzitter Kattier was trots op het behaalde kampioenschap en sprak lovende woorden tot de junioren en gaf aan dat de vereniging met de nieuwe generatie kampioenen weer klaar is voor de toekomst.

Op de bijgevoegde foto de kampioenen. Achterste rij staand van links naar rechts: de leiders Niek Egbers, Gerard Velthuis en René Nordkamp. Voorste rij staand van links naar rechts: Teun Breukers, Lynn Egbers, Ruben Nijhuis, Gijs Nijhuis, Thijs Seiger, Bram Wijnberg en Lars Egbers.