Sport & Vrije tijd

Jubileum gymnastiekvereniging Quick Oldenzaal 1921 – 2021

OLDENZAAL - In een jaar dat ondergedompeld is in coronaperikelen 100 jaar worden gaat gepaard met de nodige beperkingen. Ook Gymnastiekvereniging Quick Oldenzaal ondervond daar ook hinder van. Honderd jaar oud worden gaat nu eenmaal gepaard met de nodige ups-and-downs. 

Met enthousiaste leden overwin je alles. Zo ook de gevolgen van de coronamaatregelen. Dankzij het feit dat het overgrote deel van de leden de club sinds de eerste lockdown  is blijven steunen, is de club fier overeind gebleven. Gedurende de afgelopen maanden, toen de zalen gesloten waren, heeft de technische staf zoveel mogelijk alternatieve sport aangeboden. In eerste instantie via video-call. Bij mooi weer zoveel mogelijk buiten. Er werd zelfs enige tijd een grote tent opgezet naast de Thijhal, de thuislocatie van Quick Gym, om nog enigszins binnen te kunnen sporten

In de afgelopen 100 jaar heeft Quick Gym de ontwikkeling doorgemaakt van een traditionele gymnastiekvereniging naar een moderne sportvereniging voor jong en oud waar turnen tegenwoordig een belangrijk onderdeel is. Zo worden er varianten op turnen aangeboden zoals ouder- en kindgym, gymkids, recreatief turnen, speeltuin turnen, airtumbling en trampolinespringen, beweegdiploma en freerunning. 

Voor volwassenen is er functionele fitness, pilates, zwangerschap pilates en sportfit 60-plus. In samenwerking met Sporting Oldenzaal wordt het fitnessprogramma aangeboden.  Ruim 475 leden vermaken zich tegenwoordig met dit uitgebreide aanbod van gymnastische sporten.

Het is lastig om met allerlei coronabeperkingen je eeuwfeest te vieren. Daarom heeft Quick Gym voor de jeugdleden dit merkwaardige jaar pas afgelopen zaterdag afgesloten met een prachtig feest. 

Voor de diverse turngroepen werd er een zogenaamd meetmoment gehouden om te kijken hoe de groepen het komend jaar ingedeeld moeten worden voor het nieuwe wedstrijdsysteem. Omdat er het afgelopen jaar geen wedstrijden waren konden de prestaties uiteraard niet worden geleverd. In deze meetmomenten konden de turnsters kijken hoe zij er prestatief voorstonden. 

Margonda Nutma, hoofdtrainster, constateerde dat de jongere turnsters zich ondanks alle coronamaatregelen toch echt goed hebben ontwikkeld en stapjes gemaakt hebben ten opzichte van begin van het seizoen. Waar sommige turnsters met wat spanning binnen kwamen, bleek dat in de loop van de ochtend vooral omgezet te zijn in genieten van de sport die ze zo mooi vinden.  

Buiten hebben de kinderen genoten van allerlei opblaasbare speeltoestellen, zoals een stormbaan, een bungeerunbaan en zeepvoetbalbaan. Waarbij het prachtige weer het plezier nog eens aangenaam versterkte.  De technische staf heeft hiermee de coronabeperkingen wel naar de achtergrond verdreven en de clubsfeer verstevigd.

Voorzitter Ed Kosterink: “De feestelijke afsluiting was in elk geval in alle opzichten een geslaagde dag voor de kinderen en hun ouders. Met de volwassen leden wordt er na de zomer nog terug gekeken op het 100-jarig bestaan. Quick Gym staat er na 100 jaar nog goed bij. Krachtig genoeg om met alle enthousiaste leden vooruit te kijken naar een goede toekomst!”

Kijk ook op www.quick-gym.nl en www.sportinoldenzaal.nl