Sport & Vrije tijd

Halve marathon op 3 oktober gaat door!

OLDENZAAL - 

Op basis van de huidige en de te verwachten ontwikkelingen rond Covid-19, heeft de organisatie van Stichting Halve Marathon Oldenzaal besloten dit bekende loopevenement op zondag 3 oktober a.s. te laten doorgaan. ‘We gaan er samen voor en zien nu al uit naar dit prachtige live evenement met de vele deelnemers en nog veel meer enthousiaste toeschouwers langs ons prachtige parcours’, aldus voorzitter Pascal Butterhoff en medeorganisator Huub van Langen. 

Vanzelfsprekend staat de veiligheid van de lopers, de vrijwilligers en de toeschouwers voorop. De organisatie volgt de ontwikkelingen rond Covid-19 daarom op de voet waarbij het uitgangspunt is dat deze 13de editie op 3 oktober verantwoord kan plaatsvinden, eventueel met de dan geldende maatregelen. Mocht de HMO uiteindelijk toch niet kunnen doorgaan, dan ontvangen alle deelnemers het volledige inschrijfgeld retour.

Inschrijven
Vanaf 28 mei is de inschrijving voor de halve marathon, 10 en 5 kilometer gestart via de website van de HMO. Inschrijven kan tot en met 19 september a.s. Na-inschrijven is niet mogelijk. Naast de drie genoemde afstanden, organiseert de stichting ook de scholierenloop en de bedrijvenloop. Scholieren krijgen binnenkort via hun eigen school een uitnodiging om zich aan te melden. Dat kan alleen via de school zelf. Alle leerlingen kunnen gratis deelnemen via hun school.  

Goed Doel
Vanaf deze editie kunnen de rennende deelnemers de natuur voor drie opeenvolgende jaren ondersteunen door bij de inschrijving een bedrag te doneren aan Natuurmonu- menten. De HMO heeft voor dit doel gekozen omdat het parcours grotendeels door het natuurgebied loopt dat door Natuurmonumenten wordt onderhouden. De bijdrage komt geheel ten goede aan drie bewoners van het gebied: de kleine ijsvogelvlinder, de ijsvogel en de overstekende padden.   

Duurlopen
De organisatie blijft letterlijk en figuurlijk in beweging. In voorbereiding op de halve marathon en de 10 kilometer, biedt de organisatie gratis lange duurlopen aan in twee tempogroepen onder begeleiding van ervaren trainers. De gezamenlijke duurlopen zijn tweewekelijks op de zondag om 09.00 uur bij Café De Boom aan de Bentheimerstraat in Oldenzaal.   De aftrap is zondag 30 mei! Aanmelden  is noodzakelijk. Meer informatie op de website van HMO.  

www.halvemarathonoldenzaal.nl