Sport & Vrije tijd

Halve marathon Oldenzaal groot succes

OLDENZAAL - De HMO 2022 is, ondanks dat de startnummers niet door PostNL waren bezorgd, toch een groot succes geworden. Meer dan 1500 lopers verschenen aan de start voor de 5 of 10 km, de halve marathon, de bedrijvenloop of de kidsrun. Het was perfect loopweer al hadden sommige lopers toch wel enige moeite met het soms ‘vals platte’ parcours door het prachtige Twentse land. 

Natuurmonumenten

Het goede doel was Natuurmonumenten. Deelnemers konden een vrije gift over maken aan dit doel. In totaal 750 euro kon de organisatie op de cheque schrijven die door voorzitter Pascal Butterhoff werd uitgereikt aan Simone Damhof van Natuurmonumenten. Dit geld kan worden gebruikt voor het behoud van het mooie landschap waarover ook deels de HMO voert.

Loting campervakantie

Deelnemers aan de halve marathon konden meeloten aan een gratis midweek met een luxe camper, welke beschikbaar werd gesteld door een Oldenzaal camper verhuurbedrijf. Herman Wennink uit Hardenberg was de gelukkige winnaar.

Prestaties

Er werden weer goede prestaties geleverd en verschillende persoonlijke records verbeterd. Op de halve marathon haalden de volgende lopers het podium:

 Vrouwen

1 Saskia Schutte

2 Ingrid Prigge

3 Isis Besselink

Mannen

1 Martijn Oonk

2 Gijs Boerrigter

3 Jan Willem Hagen

Alle uitslagen zijn te vinden op de website van de HMO, www.halvemarathonoldenzaal.nl.

Scholierenloop

Hoogtepunt voor de organisatie was wederom de scholierenloop, welke vanwege bijdragen van twee sponsoren, gratis werd aangeboden aan alle leerlingen van de basisscholen in Oldenzaal en de regio. Het was weer een enorme happening op het 1 en 2 kilometerparcours met vele talentvolle ‘hardlopers in de dop’. Vanzelfsprekend werden de kinderen flink aangemoedigd door hun ouders, broertjes en zusjes en opa’s en oma’s. Het scholierenkampioenschap op 1 km werd gewonnen door De Meander (1), Nutschool (2) en Franciscusschool (3). Op de 2 km gingen de prijzen naar De Esch (1), Franciscusschool (2) en De Meander (3).