Sport & Vrije tijd

Gezocht: hulp in de groentetuin

OLDENZAAL - Wie wil er één keer in de week helpen in de groentetuin bij de Höfte die door kinderen van BSO Kiekeboe onderhouden wordt?

Bij de geitenstal van de Höfte bevind zich een moestuin van ongeveer 80  m2. Hier worden al sinds een jaar of tien door kinderen groenten verbouwd. Ze starten aan het begin van het seizoen met het bedenken van een plan en daarna met het omspitten en bemesten van de grond. Zodra het weer het toelaat gaan de eerste groentezaden de grond in.

En dan is het een kwestie van onkruid wieden en geduldig wachten tot de groenten boven de grond komen. Soms hebben de planten ook water nodig in een droge zomer. De BSO zorgt voor mooie naambordjes bij de groenten zodat bezoekers van de Höfte ook kunnen lezen wat er groeit.

En dan is het tijd om te oogsten. De kinderen gaan samen met de vrijwilliger de groenten oogsten en maken bij de buitenschoolse opvang  een gerechtje van de heerlijke, zelf gekweekte groenten.

Omdat de vrijwilliger die dit tien jaar heeft gedaan ermee stopt zijn ze op zoek naar iemand die passie heeft voor een groentetuin en goed met kinderen kan omgaan. Er wordt altijd na schooltijd op een vaste dag in de week gewerkt in de groentetuin. In de vakanties is er vaak hulp van (groot) ouders om de groentetuin te onderhouden.

Vind je het leuk om samen met de kinderen dit jaar de groentetuin bij de Höfte aan te leggen en te onderhouden? Wil je eerst meer informatie? Stuur dan een berichtje naar toosbenneker@dehofte.nl.