Sport & Vrije tijd

Eerste hand gelegd aan organisatie Beachvolley toernooien 2023

OLDENZAAL - De voorbereidingen van de Beachvolley toernooien 2023 zijn vorige week opgestart. Stefan Boermans, één van de beste Beachvolleyballers van de wereld, gaf een inspirerende presentatie bij hoofdsponsor Arcade Bouw Consult in Oldenzaal. Hier waren FC Noabers, enkele personen van de Omnivereniging Paal 12, diverse trainers, de voorzitter en meerdere volleyballers van Arcade Pollux bij aanwezig.

“Op 10 mei gaan we van start met het Sponsortoernooi,” vertelt Luuk Koers. “Voor dit toernooi kunnen de sponsoren van Arcade Pollux zich opgeven met hun collega’s en de strijd aangaan op het zand. Ze mogen zelf een balletje slaan, maar dat hoeft niet per sé. Uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje.”

Op 30 mei start de Beachcompetitie Oldenzaal. Dit is een toernooi voor senioren dat van 30 mei tot 6 juli op de dinsdag- en donderdagavonden plaatsvindt. De teams bestaan uit vier tot zes personen en ieder team speelt zes avonden. Er wordt twee tegen twee en vier tegen vier gespeeld.

Tot slot vindt het populaire ‘King of the Beach’ plaats op 3 en 4 juni. Op dit weekendtoernooi komt  de ABC-jeugd van 12 tot 18 jaar in actie. Maar liefst zestig tot tachtig teams doen mee. Deze trekken uit heel Nederland naar ons mooie Twente om mee te kunnen doen aan dit grootse evenement. Bij ‘King of the Beach’ staan vijf teams in het veld die elkaar uitdagen en strijden om de titel ‘King of the Court 2023’.

Gelukkig staan er bij alle toernooien vrijwilligers klaar die vol motivatie en enthousiasme mee willen helpen. Maar Arcade Pollux kan altijd meer hulp gebruiken. Als je het leuk vindt om een steentje bij te dragen, kan je contact met de organisatie opnemen via beach@vvpollux.nl. Dit geldt zowel voor organisatorische hulp en actieve bijstand tijdens toernooien.

Uw reactie