Sport & Vrije tijd

Doortrappen in Oldenzaal

OLDENZAAL - Zo lang mogelijk blijven fietsen is belangrijk voor onze gezondheid, zelfstandigheid en socialen contacten. Maar hoe doen we dat? Welzijnsorganisatie Impuls, de Oldenzaalse afdeling van Veilig Verkeer Nederland, fysiotherapiepraktijk Lanen en De Jong en gemeente Oldenzaal hebben de handen ineen geslagen en starten het project Doortrappen in Oldenzaal. Met de overhandiging van het boekje ‘Blijf fit en in balans’ aan wethouder Rob Christenhusz is het startschot gegeven voor dit initiatief. 

de initiatiefnemers van Doortrappen in Oldenzaal, van rechts naar links: Wouter de Jong (fysiotherapeut bij fysiotherapiepraktijk Lanen en De Jong), Esther van Loon (buurtbeweegcoach senioren bij Impuls), Jos Nijmeijer (bestuurslid Veilig Verkeer Nederland afdeling Oldenzaal), wethouder Rob Christenhusz, Franca Ruiter (gemeente Oldenzaal).)

Het project Doortrappen heeft als doel fietsers zo lang mogelijk met plezier, soepel en veilig te laten fietsen. Uit ongevallencijfers blijkt dat oudere fietsers vaker betrokken zijn bij verkeersongevallen. Onder het motto ‘niet afstappen, maar doortrappen’ heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat Doortrappen ontwikkeld.

Doortrap activiteiten

De komende maanden worden verschillende activiteiten, zoals fietsfit oefeningen, het opfrissen van verkeersregels en aandacht voor een goede afstelling van de fiets, opgestart. Daarvoor leggen de initiatiefnemers contacten met verschillende partners in de stad, zoals met fietsen-  makers, organisatoren van fietsevenementen, fysiotherapeuten, etc. Geïnteresseerde inwoners en organisaties die meer willen weten over de activiteiten van Doortrappen kunnen een mail sturen naar info@oldenzaal.nl. 

Boekje af te halen in het stadhuis

Het boekje ‘Blijf fit en in balans’ is de eerste activiteit van de initiatiefnemers. In dit boekje staan de zogenaamde fietsfit oefeningen, wordt er informatie gegeven over het opfrissen van verkeersregels en over het afstellen van de fiets. Een boekje is gratis af te halen bij de receptie van het stadhuis.