Sport & Vrije tijd

“De mooiste paardrijrit van het jaar!”
In galop door het water van zwemvijver Het Hulsbeek

OLDENZAAL - “Een dag per jaar krijgen we toestemming van de beheerders van Het Hulsbeek om van de gebaande paden af te wijken” lacht Lieke, een van de vrijwilligers van manege Twents Rui-tercentrum Het Hulsbeek. “Dat is voor velen een van de leukste dagen van het jaar. Vandaag is het weer zover: tijdens deze orientatierit rijden we op zowel de ruiter- als de wandelpaden en mogen we door de zwemvijver galopperen.” 

Tijdens de rit doen de deelnemers allemaal spelletjes: hoefijzer werpen vanaf de ponyrug en dar-ten. Maar ook echte paardrij-dingen. Slalom rijden met een ei op een lepel, balkjes draven met kaartjes tussen je knieën, een sprongetje maken. En als laatste mogen we door het water galop-peren. Dat is het leukste van de dag. En een leuk fotomoment!”

“Er starten vandaag zo’n 200 ruiters. Iedere drie minuten start een koppel van twee ruiters. Heb-ben ze minder ervaring, dan worden begeleid door een vrijwilliger” vertelt Lieke. “Ook ieder spelletje wordt begeleid door een aantal vrijwilligers. En we helpen bij het oversteken van autowegen. Bij het galopperen door het Hulsbeek en bij de sprongen staan instructeurs van de manege om even-tueel aanwijzingen te geven. Maar alle andere begeleiding komt van vrijwilligers. We helpen bij de spelletjes maar ook in onze kantine: eindeloos koffie en fris inschenken, tosti’s maken of een frietje klaarmaken. Heerlijk voor onze ruiters en de belangstellenden die bij de zwemvijver hebben staan kijken. We helpen we met zo’n 45 mensen. Dat is altijd zo gezellig! Alleen daarom al vind ik het persoonlijk de leukste paardrijdag van het jaar!”

De wisselbekers zijn dit jaar gegaan naar:

Pony's:

1. Jette Hilarius en Lauriene Morssinkhof

Paarden:

1. Karin Leferink en Suzanne van Ulzen

Familie:

1. Mirjam van Vliet en Iris Diekman

Eigen paarden:

1. Dagmar Oudenaarden en Rosalie Zoontjes