Sport & Vrije tijd

Boescoolfit krijgt support van Leo Club Oldenzaal

OLDENZAAL - Het weer werkte mee en ook binnen de corona regels was het mogelijk om de eerste editie van de Leo Ready Open door te laten gaan op 27 augustus jl. De Leo Club Oldenzaal organiseerde een dubbeltoernooi waarin ieder team op één avond verschillende korte partijen speelt. 60 fanatieke tennissers en beginners werden waar mogelijk in gelijkwaardige poules ingedeeld, maar het motto was vooral: meedoen is belangrijker dan winnen! 

Vrijdagavond op O.L.T.C Ready druppelden langzaam de tennisduo’s binnen bij het clubhuis. Iedereen meldde zich netjes bij de wedstrijdtafel, outfits werden beoordeeld op het halen van de dresscode ‘Wimbledon White’ en de concurrentie werd ingeschat.

Na het welkomstwoordje en het omroepen van de eerste wedstrijden klonk de bel als startsein. Er werd flink gelachen onder de wedstrijden, maar ook af en toe gebaald van een verloren wedstrijd wanneer de bel weer klonk.

De Leo Club was duidelijk waar de opbrengst van het toernooi naartoe moest gaan: terug naar de sport in Oldenzaal. Na wat contact over en weer werd gekozen voor Stichting Boescoolfit als doel. Zij verzorgen al 10 jaar samen met het onderwijs en sportverenigingen in Oldenzaal een groot bewegingsaanbod voor kinderen van groep 3 t/m groep 8. Er worden ook dit jaar maar liefst 128 kennismakingscursussen georganiseerd door de stichting. Een groep bevlogen vrijwilligers heeft als doel om te zorgen dat ieder kind de kans krijgt om kennis te maken met sport. De gedachte dat sport meer is dan alleen lichamelijke beweging, maar ook belangrijk is voor de geestelijke en sociale ontwikkeling is er een die de Leo Club van harte steunt.

Na een succesvolle eerste editie, die hoogstwaarschijnlijk volgend jaar een vervolg krijgt, kon er een cheque worden uitgereikt aan Boescoolfit. Met dank aan alle deelnemers, prijzensponsors en vooral ook O.L.T.C. Ready kon er maar liefst een bedrag van €1.500,- worden uitgereikt. Boescoolfit heeft nog een aantal ontzettend mooie initiatieven en ideeën op de plank liggen die voor deze bijdrage gerealiseerd kunnen worden.

Meer weten over wat zij doen of zelf ook iets bijdragen? Je leest het op www.boescoolfit.nl.