Algemeen

Werkbezoek Oldenzaal en Provincie bij Minister-President Niedersachsen

OLDENZAAL - Overijssels VVD Statenlid Lex Schukking en Oldenzaals VVD Raadslid Geert Nijland hebben een werkbezoek afgelegd bij onze oosterburen. Tijdens de testrit met de trein tussen Nordhorn en Neuenhaus  werd gesproken met Minister-President Stephan Weil.

Onder andere hebben zij erop aangedrongen om een treinverbinding die een volledige ronde maakt, vanwege de vorm ook wel “het Ei “genoemd, niet uit het oog te verliezen en actief te ondersteunen. Dit is aan beide zijden van de grens een levendige wens. De beide Oldenzaalse volksvertegenwoordigers bevinden zich op dit punt in goed gezelschap van o.a. Volker Pannen, (Burgemeester van Bad Bentheim), Joachim Berends, (Directeur van de Bentheimer- Eisenbahn), Thomas Berling (Burgemeester van Nordhorn)en Peter Snijders, (Burgemeester van Hardenberg). Samen met hen bepleiten zij het realiseren van een doorgaande internationale treinverbinding van Oldenzaal over Hengelo, Almelo, Mariënberg, Hardenberg, Coevorden, Neuenhaus, Nordhorn, Bad Bentheim, Oldenzaal.                                             

De overtuiging, die overigens ook door Tweede Kamerleden wordt gedeeld, is dat het niet alleen vervoer technisch een verbetering voor Oost Overijssel en De Grafschaft Bentheim is, maar ook voor het toerisme en de economische ontwikkeling van dit gebied van groot belang is.

Schukking is overigens bezig de werkgroep Internationalisering in de provincie Overijssel nieuw leven in te blazen.

 

vlnr: Thomas Berling, Lex Schukking, Stephan Weil, Geert Nijland en Joachim Berends.