Algemeen

Twee acties in het kader van NL-Doet

Op initiatief van Kansrijk Berghuizen gaat men op zaterdag 14 maart Park Stakenkamp weer een opknapbeurt geven. Dat vindt plaats in het kader van NL-doet. IVN Oldenzaal-Losser e.o. heeft onderdak in boerderij de Stakenboer en zet zich in voor Park Stakenkamp, waar onder andere een vlindertuin is aangelegd. 

Iedereen kan zien hoe mooi deze geworden is: een zee van bloemen! Kleur- en geurrijk genieten dus, het hele seizoen door. Benieuwd hoe het met de bolletjes is die vorig najaar geplant zijn? Kom kijken en doe ook mee. Het wordt weer een gezellige en nuttige ochtend. Er is voor iedereen iets te doen. Zaterdag 14 maart start je om 9.00 uur in de Stakenboer met koffie en thee. Een goed begin dus. Vervolgens is er uitleg van de werkzaamheden en daarna worden de taken verdeeld. Rond 10.45 uur is er pauze met koffie, thee en krentenwegge. Dan worden de handen weer uit de mouwen gestoken. Ongetwijfeld voldaan na gedane arbeid is er rond 12.30 uur soep en een consumptie, wederom in de Stakenboer. Voor gereedschap wordt gezorgd. Stevige schoenen en werkhandschoenen (zelf meenemen!) zijn aanbevolen. Meedoen? Graag je aanmelden via de site van IVN Oldenzaal-Losser e.o. https://www.ivn.nl/afdeling/oldenzaal-losser-eo

 

Opschoonweek ‘De Stakenbeek’ 

In de week van maandag 16 tot en met vrijdag 20 maart doen de basisschool de Leemstee, Kinderopvang Columbus Junior en Impuls mee met de opschoonweek. De gehele week staat er een zwerfafvalaanhanger van Twente milieu met allerlei materiaal die men kan gebruiken om de wijk een beetje schoner te maken. Met de verschillende groepen kinderen van alle organisaties trekt men er die week op uit om o.a. de Stakenbeek, de straat en het schoolplein onder handen te nemen.

 

Heeft u vragen of wilt u als buurt in Zuid-Berghuizen iets betekenen in die week dan kunt u contact opnemen met Impuls, tel. 0541-571414 en vragen naar Ilse Brummelhuis.