Algemeen

Toneelvereniging Kunst naar kracht haalt 700 euro op voor Oldenzaal tegen MS met
toneelstuk ‘Soms een goede dag’

OLDENZAAL - Het toneelstuk ‘Soms een goede dag’ werd op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober opgevoerd in Stadstheater de Bond. In het stuk lijdt de hoofdrolspeler Sophia Braunich (Janneke Aitink) aan de ziekte Multiple Sclerose en aan de gevolgen daarvan. Sophia is somber en voelt niks meer. Daarom heeft ze op haar verlanglijstje voor haar verjaardag gezet dat ze weer eens wat wil voelen, en nou dat doet ze! Een toneelstuk met een lach en een traan en een zeer verassend plot.

Janneke vertolkt de rol van een MS-patiënt zeer overtuigend volgendS de leden van Oldenzaal tegen MS, die echt aan deze ziekte lijden.

Aan het einde van de twee avonden overhandigde Janneke Aitink, tevens voorzitter van de toneelvereniging, uit naam van de hele cast een cheque van 700 euro aan Oldenzaal tegen MS.

„Wij zijn toneelvereniging Kunst naar kracht erg dankbaar voor dit prachtige bedrag en hebben genoten van het toneelstuk en alles eromheen. Wat een warme organisatie is toneelvereniging Kunst naar kracht, we voelden ons echt welkom!”, aldus Anouk Woordes voorzitter van Oldenzaal tegen MS.

De 700 euro is bestemd als sponsorgeld voor het evenement: ‘Klimmen tegen MS’ wat plaats zal vinden op de flanken van de Mont Ventoux op 29 mei 2023. Verschillende leden van Oldenzaal tegen MS zullen die dag de berg beklimmen. Het sponsorgeld wordt besteed aan onderzoek naar de ziekte Multiple Sclerose.

Om voldoende sponsorgeld op te halen organiseren de leden van Oldenzaal tegen MS ook in 2023 weer een wandeling, voor de vijfde keer ditmaal. Deze zal plaatsvinden op zondag 16 april.