Algemeen

Team Beautyshape breidt uit

OOTMARSUM – Beautyshape is al jaren in Twente hét adres voor advies en ondersteuning bij afslanken en gewichtsbeheersing en buitensportactiviteiten. Aan de vestigingen in Ootmarsum en De Lutte wordt een nieuwe Oldenzaalse vestiging toegevoegd. Jorieke Elferink (lifestylecoach en gewichtsconsulente) ziet, ondanks de coronacrisis, kansen voor verdere groei. Jorieke en collega’s Dorien Gortemaker en Marieke Wiegink hebben onlangs drie nieuwe gezichten verwelkomd in hun praktijk.

Beautyshape heeft, ondanks de coronamaatregelen, redelijk door kunnen draaien. Jorieke: “We zijn welgeteld vier dagen dicht geweest. Ons beroep is goed uit te oefenen met inachtneming van alle veiligheid.” 
Marieke: “We werken wel kleinschaliger. Persoonlijk contact is goed te voorkomen. Het meten van de buikomvang is bijvoorbeeld iets wat de cliënt zelf kan doen.” Jorieke: “We zorgen verder voor regelmatige reiniging en ontsmetting van deurknoppen, meubilair, toiletten, noem maar op.”
 
Coronakilo’s
Jorieke ziet een groeiende vraag naar dienstverlening voor afslanken en gewichtsbeheersing. Dat kan met gebruik van voedingssupplementen, maar ook zonder. Jorieke: “Bij gewichtbeheersing zijn wij als team als het ware een stok achter de deur voor cliënten om vol te houden en bewust te blijven.” 
Zijn de coronakilo’s een echt probleem? Dorien: “Jammer genoeg wel. Je ziet dat het leven van mensen op de kop wordt gezet: opeens thuis moeten werken, de kinderen de hele dag thuis, die je ook nog onderwijs moet geven… Je merkt dat veel mensen bijna niet meer aan zichzelf toe komen. Weinig aandacht voor jezelf leidt ook tot het minder bewust zijn van je voeding.” 
Marieke: “Veel mensen willen ook het gemis aan gezelligheid compenseren met wat extra lekkers, troostvoedsel, zou je kunnen zeggen. Er is werk aan de winkel!”
 
Uitbreiding team en Oldenzaalse vestiging
Beautyshape heeft in Oldenzaal een nieuwe vestiging geopend aan de Bentheimergraven 11, naast Boudrie Wintersport. Jorieke: “Voor ons is een Oldenzaalse locatie belangrijk, we merken dat ook hier veel vraag is.”
Met de groei van het aantal klanten is het team uitgebreid van vier naar zes consulentes. Nieuw zijn Eveline Arendsen en Maike Visser, daarnaast is Marieke Haarhuis in Ootmarsum gestart. Jorieke en Dorien gaan de Oldenzaalse vestiging runnen. Meer informatie over team en dienstverlening vindt u op www.beautyshape.nl.