Algemeen

Studio Sport Oldenzaal opent in februari

OLDENZAAL – Gezondheidscentrum De Essen begint 2020 met nieuwe initiatieven. Vorige week beschreven we het leefstijlconcept in deze krant, per 1 februari start een ander initiatief: Studio Sport. Dit is een samenwerkingsverband tussen Fysiotherapiepraktijk De Essen van Jeroen Busch en Podofysics, de praktijk van podotherapeut Esma de Graaf.

Het klinkt misschien als een TV-programma van jaren geleden, maar het idee is helemaal nieuw! De praktijkruimte aan de Zilverschoon wordt er momenteel zelfs voor verbouwd. Jeroen Busch: “We gaan een combinatie aanbieden van de disciplines sportfysio, manuele therapie en podotherapie. Doelgroep vormen de sporters, zoals voetballers, hardlopers, maar in principe elke sporter kan bij ons terecht. We hebben een screeningsprotocol ontwikkeld, waarmee we inzicht geven in conditie, en prestatie-indicatoren. Daarnaast kunnen we ook risicofactoren bepalen en beïnvloeden.” Esma: “Veelal komt de fysiotherapeut in actie bij klachten, reactief dus. Wij willen juist aan de voorkant sporters helpen hun conditie en prestaties te verbeteren, maar we helpen ook verkeerde belasting en blessures te voorkomen. Sportspecifiek!”

Jeroen: “Onze aanpak kan individueel gericht zijn, maar ook binnen teamverband. In onze nieuwe ruimte zijn we straks optimaal ingericht voor de sportspecifieke tests en analyses, denk conditiemeting, maar ook videoanalyses.”

In de maanden februari en maart is de eerste test gratis. Aanmelding daarvoor kunt u per e-mail doen bij Jeroen Busch (jeroen@fysiotherapiedeessen.nl) of bij Esma de Graaf (info@podofysics.nl).

 

Foto: Esma de Graaf, Nathalie Kip en Jeroen Busch.