Algemeen

Streep door Paasvuur Oldenzaal

OLDENZAAL - Het Oldenzaalse paasvuur op het terrein van Toetersdennen gaat in 2019 niet door. De gemeente Oldenzaal heeft na overleg met Brandweer Twente de aanvullende voorwaarden tot twee keer toe aangescherpt. De aanvullende voorwaarden zijn gesteld vanwege de droogte.

Het bestuur van Stichting Oldenzaals Paasvuur betreurt de gang van zaken. Dagelijks ontving de stichting aanvullende voorwaarden, waar op deze korte termijn niet meer aan voldaan kon worden. De stichting begrijpt dat in het kader van brandveiligheid dit een moeilijke situatie is. Doordat de stichting dagelijks met aanvullende voorwaarden werd geconfronteerd, werd het uiteindelijk noodzakelijk om zelf de stekker uit het evenement te trekken. 

De kosten, die reeds zijn gemaakt, zullen worden gedragen door de serviceclub Ronde Tafel Oldenzaal. Normaliter worden de kosten opgevangen door collectes tijdens het paasvuur. Deze kosten bestaan voornamelijk uit vergunningen en voorzorgsmaatregelen om het evenement veilig te organiseren. 

Afgelopen decennia is het paasvuur eerder afgelast om vergelijkbare redenen. Dat is het nadeel van een locatie in de natuur. In 25 jaren paasvuur, heeft er echter nog nooit een incident plaatsgevonden op het Hulsbeek. De stichting is van mening dat om logistieke en traditionele redenen, het terrein Toetersdennen de beste plaats is om een jaarlijks paasvuur te organiseren voor inwoners van Oldenzaal. De stichting gaat in gesprek met de gemeente Oldenzaal over de toekomst van een Oldenzaals paasvuur.