Duurzaam Thuis Glimlach

Algemeen

Stichting Veteranen Oldenzaal rijdt voor zorgcentra op Bevrijdingsdag Oldenzaal

OLDENZAAL - Afgelopen donderdag 2 april was het 75 jaar geleden dat Oldenzaal werd bevrijd. Om dat te vieren waren er talloze activiteiten georganiseerd in een hele themaweek. Van bijzondere exposities tot lezingen, stadswandelingen en een grootse Oldenzaalse veteranendag. 

Veel inwoners hadden reikhalzend uitgekeken naar al deze activiteiten. Noodgedwongen liep het door de corona echter anders en werd alles afgelast.

De stichting Veteranen Oldenzaal wilde deze gedenkwaardige dag toch niet zomaar voorbij laten gaan, en besloot met twee legervoertuigen alle vijf Oldenzaalse zorgcentra met een kort bezoekje te vereren. Secretaris van de stichting en tevens veteraan Stephanie Hulsman reed mee in haar veteranenuniform om iedereen zwaaiend en zingend een hart onder de riem te steken: “Het was echt fantastisch dat we dit mochten en konden doen voor de ouderen en de zorgmedewerkers, die toppers verdienden echt wel even wat afleiding. Daarnaast ook alleen maar geweldige reacties van andere mensen ontvangen die we voorbijkwamen of bij de bushalte stonden te wachten, echt kippenvel momentjes. “

 

De wagens waren gedecoreerd met Nederlandse vlaggen, Oldenzaalse vlaggen en een spandoek met de tekst “ Vandaag, Oldenzaal 75 jaar vrij!”. Bij elke locatie stopten ze even, ging de sirene aan en werd muziek van Vera Lynn gedraaid. Daarbij werd naar alle bewoners en zorgmedewerkers gezwaaid, nog meer getoeterd en duimpjes omhoog gestoken. Zo was Oldenzaal toch heel even in de ban van de bevrijding! Want… “We’ll meet again!”.