Algemeen

Start Energy Challenges voor scholieren in Losser en Oldenzaal

OLDENZAAL - Op woensdagochtend 22 januari 2020 was de Kick-off van de Energy Challenges Noordoost Twente 2019-2020 bij Hotel ter Stege. Bijna 100 scholieren van 9 scholen in Losser en Oldenzaal gaan het komende half jaar aan de slag met het thema duurzaamheid. 

Via de Energy Challenges krijgen scholieren kennis over energie en duurzaamheid, en worden ze uitgedaagd om deze kennis in praktijk te brengen door een duurzaamheidscampagne te organiseren op school. Scholieren vormen zogeheten Energizerteams, die met elkaar de strijd aangaan voor energiebesparing, duurzaam omgaan met afval en klimaatbestendigheid.

Teampresentatie

De teams hebben inmiddels een teamnaam bedacht en een logo en een promotievideo gemaakt. Tijdens de Kick-off werden de videos’s vertoond en maakten de teams kennis met elkaar en werden ze klaargestoomd voor hun campagne aan de hand van workshops over energie, afval en het klimaat. Er waren workshops over hergebruik textiel, scheiden van afval, zonneboilers, aardwarmte, windenergie en moestuinen.

Duurzame afspraken

De gemeente Oldenzaal heeft op 10 oktober 2019 een Global deal gesloten met het basisonderwijs voor ‘energiebesparing’ en ‘duurzaam omgaan met afval’ op school. Vorig jaar al werd er een Greune deal gesloten tussen de gemeente Losser en haar basisscholen. Via Energy Challenges kunnen scholen invulling geven aan de deals. Wethouder Evelien Zinkweg was daarom ook aanwezig bij de Kick-off.

Prijsuitreiking

Op woensdag 3 juni wordt bekend gemaakt welk team de beste campagne heeft georganiseerd. Benieuwd naar de prestaties van de Energizerteams? Houdt dan de facebooksite van de gemeenten Losser en Oldenzaal in de gaten, en de verschillende sociale media van de Energy Challenges.