Algemeen

Smellink Interiors gaat verhuizen en verkoopt één week lang meubels tegen absolute bodemprijzen

OLDENZAAL - Smellink Interiors, gespecialiseerd in hoogwaardige meubelen, verhuist op 1 augustus naar de Nijverheidsstraat 52 (het pand waar tot op heden Jysk gevestigd was). Een groot deel van de collectie gaat mee, maar van 20 t/m 30 juli wordt ook een deel tegen bodemprijzen verkocht vanuit het oude pand aan de Ainsworthstraat 31. Gebruik deze éénmalige kans!

Diane en Henk Smellink met Rob Siemerink, die al druk bezig is met de verhuizing.

Het bedrijf bestaat al meer dan honderd jaar. “Jan Smellink begon in de twintiger jaren van de vorige eeuw als meubelmaker. Hij had het vak in Amsterdam geleerd,” vertelt Henk Smellink, de eigenaar van het bedrijf. “Al snel kwam zijn broer Gerard, mijn opa, bij hem in loonbetrekking en deze begon in 1928 voor zichzelf met een meubelmakerij aan de Molenstraat. Vaak kwamen er stelletjes die gingen trouwen en dan ontwierp hij de meubels precies naar hun wensen en maakte ze zelf. In die tijd werd het vaak nog met de bakfiets bij de klanten afgeleverd.”

In de loop der jaren bleef het niet alleen bij het maken van meubelen, maar kwam er ook steeds meer meubelhandel bij en groeide het bedrijf gestaag. In de jaren tachtig verhuisde de meubelzaak vanuit de binnenstad naar het industrieterrein.

Ook nu ontwerpt Smellink Interiors nog eigen meubellijnen. “We werken vaak met kleinere fabrikanten en meubelmakerijen in diverse landen in Europa, waardoor maatwerk mogelijk is,” legt Diane Smellink uit. De meubelcollecties worden gemaakt met veel nadruk op kwaliteit, milieu en duurzaamheid. Enkele jaren terug is de naam veranderd van ‘Smellink Classics’ naar ‘Smellink Interiors’, want inmiddels zijn er wel tien verschillende collecties die met veel succes verkocht worden in heel Europa.

Per 1 augustus zijn de nieuwste collecties te bewonderen in de nieuwe showroom(1100 m2) aan de Nijverheidsstraat 52. En tot die tijd heb je van 20 t/m 30 juli dus de unieke kans om éénmalig kwaliteitsmeubelen aan te schaffen tegen absolute bodemprijzen aan de Ainsworthstraat 31. De showroom is deze tien dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur.