Algemeen

“Sinds corona verkopen we nog steeds veel bord- en kaartspelletjes”

OLDENZAAL - Bij Speelgoedwinkel Oldenzaal heerst een gezellige drukte. En dat vinden Angela en Rudy Kampkuiper erg fijn. “De kinderen zijn zo blij als ze hier door de winkel lopen. Het is een hele andere belevenis dan wanneer ze op een schermpje naar speelgoed zoeken,” zegt Rudy.

Vijftien jaar geleden startten ze met deze florerende onderneming. “Angela werkte al jaren als bedrijfsleidster van Intertoys in Hengelo. Ze was wel toe aan een nieuwe uitdaging. Toen het bedrijf waar ik destijds werkte failliet ging en dit pand vrij kwam, hoefden we niet lang na te denken: één plus één was twee.”

In die tijd kochten mensen nog weinig via Internet. Dat is nu wel anders. “Ouderen zijn zich er wel van bewust dat het belangrijk is om cadeaus in de winkel te kopen.

De winkeliers betalen bijvoorbeeld ook de Sinterklaasoptocht, dus als alles via Internet zou gaan houdt dat ook op. Twintigers lijken zich daar helaas minder bewust van te zijn,” legt Angela uit. 

Het assortiment speelgoed is enorm. “Klassiekers als Lego en Playmobil doen het altijd goed. En de puzzels van Ravensburger, tekenspullen van TopModel en dieren van Schleich zijn populair. Maar weet je dat we ook van die ouderwetse bouwpakketten hebben met kleine potjes verf die je hier los kan kopen,” zegt Rudy enthousiast. “En meisjes houden nog steeds erg van knutselen,” vult Angela lachend aan. “Daarom hebben we hier een behoorlijk assortiment kralenpakketten waar ze zelf sieraden mee kunnen maken.” 

Ook Pokémon doet het nog goed, al is het wel iets minder populair dan vorig jaar. “Sinds coronatijd verkopen we meer bord- en kaartspelletjes dan daarvoor.

En de babyspulletjes van Little Dutch lopen erg goed. Op internet is een nieuwe serie die erg populair is onder de jeugd: Gabby. Daar verkopen we ook speelgoed van, maar er is bijna niet meer aan te komen. We zijn één van de weinige winkels die nog wat heeft. En ook leuk is om te vermelden: we verkopen sinds kort Nintendo Switch, met bijbehorende attributen en uiteraard een behoorlijk aanbod van spelletjes,” zegt Rudy trots.

 

Kom ook eens gezellig rondneuzen in Speelgoedwinkel Oldenzaal aan Deurningerstraat 23 (0541-535238.

Openingstijden: maandag van 13.00 – 17.30 uur, dinsdag, woensdag en donderdag van 09.30 – 17.30 uur, vrijdag van 09.30-21.00 uur en zaterdag van 09.30 – 17.00 uur.

Koopzondagen op 27 november, 11 en 18 december van 12.00 – 17.00 uur.