Algemeen

Schoon Oldenzaal van start

OLDENZAAL - Zaterdag 30 maart was de Kick Off voor Schoon Oldenzaal. Een initiatief dat begon met  het stadsidee van Clara Welhuis om schakelkasten te verfraaien. Zaterdag was  de onthulling van de eerste schakelkast bij café ’t Hoekje. 

Daar kwam de stoet volwassenen en kinderen aan die vanaf de ingang van het Quick veld waren begonnen met zwerfafval te verzamelen. Het afval werd door kinderen op de stoep gelegd waar de Glutton (een soort afvalstofzuiger van de Gemeente) het afval opzoog en meenam. Er werd van alles gevonden: van snoeppapier tot een gebruikte luier en zelfs een sierdop van een wiel van een auto. De kinderen waren heel enthousiast.

Op de hoek van de Hyacintstraat/Primulastraat aangekomen heeft wethouder Evelien Zinkweg samen met de kinderen de eerste schakelkast onthuld.

 

De bedoeling is dat er in totaal 20 schakelkasten in Oldenzaal worden verfraaid dit jaar. De bedoeling is dat er diversiteit in ideeën, kleuren en afbeeldingen komt. Een aantal kasten zullen door kunstenaars al dan niet voorzien van input door wijkbewoners of schoolklassen verfraaid worden.

Kunstenaars en wijken die mee willen werken kunnen zich aanmelden bij Clara Welhuis  clara@spiegelsteen.nl