Duurzaam Thuis Glimlach

Algemeen

Rotaryclub Oldenzaal doneert aan Stichting Leergeld

OLDENZAAL – Afgelopen dinsdag vond de symbolische overdacht plaats van een donatie van 2.500 euro van Rotaryclub Oldenzaal aan Stichting Leergeld.

Oud-voorzitter Rotary Oldenzaal Gerrit Vixseboxse droeg de cheque over aan Martin Spit, voorzitter van het bestuur van Stichting Leergeld Oldenzaal. De donatie past in een meerjarige ondersteuning van de Stichting door Rotaryclub Oldenzaal en is bedoeld als bijdrage in de financiering van de activiteiten van Stichting Leergeld.

Stichting Leergeld

Leergeld Nederland is een vereniging van lokale Leergeld Stichtingen, die wil voorkomen dat kinderen sociaal uitgesloten worden wanneer ze opgroeien in een gezin dat het financieel heel moeilijk heeft. De steun van de lokale leergeld stichtingen geeft deze kinderen de kans om mee te doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

In Nederland zijn momenteel 90 lokale Stichtingen Leergeld actief. Zij zorgen voor de daadwerkelijke hulpverlening aan de kinderen in hun gemeenten. Ze zijn verenigd in de Vereniging van Stichtingen Leergeld in Nederland, of kortweg:  Leergeld Nederland.

Martin Spit: “Het bedrag is zeer welkom. We merken dat door de coronacrisis veel bedrijven kritischer zijn gaan kijken naar hun sponsorbeleid.”