Algemeen

Restaurant De Burger sluit na de Boeskoolweek

OLDENZAAL – Hamburgerrestaurant De Burger aan de Steenstraat gaat op 18 augustus sluiten, na de Boeskoolweek dus. Eigenaar Marthijn Minnema heeft de zaak verkocht en vanaf 1 oktober zullen de nieuwe eigenaren er een grillrestaurant gaan openen.

Precies vijf jaar geleden is Marthijn zijn zaak De Burger aan de Steenstraat begonnen. Met zo’n 20 jaar horeca-ervaring zag hij  een gat in de markt om in Oldenzaal top-kwalitatief hamburgers te verkopen. En dat is goed uitgepakt. Marthijn: “Ik kijk terug op vijf mooie jaren met een fijn team en een prettige klantenkring. Ik heb Oldenzaal kennis laten maken met de echte Amerikaanse hamburger en die formule is goed ontvangen. Nu het bekend is geworden dat  ik er  mee stop heb ik veel reacties gehad. Mijn Facebook is bijna ontploft, de mensen vinden het erg jammer dat De Burger sluit. Dat geeft De Burger moed, haha, ik zie ik als een groot compliment.”

Marthijn: “Het stoppen is gelukkig geen gedwongen keuze geweest. Ik heb met deze opzet goed kunnen draaien. Maar, om de komende vijf jaar verder te kunnen had ik er een bezorgformule bij moeten opzetten en dat past niet bij me. Ik voel me echt gastheer en voor mij is de gezelligheid van het restaurant belangrijk. Het contact met de klanten, maar ook de beleving voor de gasten in mijn restaurant.”

In de Boeskoolweek gaat Marthijn zijn laatste hamburgers bakken. Marthijn: Ik heb er nu nog 35 verschillende op de kaart staan en als het goed is dan ben ik einde Boeskool zelf helemaal ‘lös’, ik zal met aanbiedingen en acties proberen mijn laatste voorraad op te krijgen.” Marthijns acties van De Burger zijn per dag op Facebook te zien en in het restaurant zelf natuurlijk.

Wat de toekomst voor Marthijn brengt weet hij nog niet. Marthijn: “Ik zoek een horeca-gerelateerde functie, maar dan met meer regelmatige werktijden.”

Hoe de nieuwe formule gaat aanslaan kan Marthijn niet voorspellen. Marthijn: “Ik weet wel dat ze kwalitatief hoog in gaan zetten. Het wordt niet een snackbar of shoarmatent, met alle respect.”

Marthijns eerste Boeskoolweek kan hij zich nog goed heugen. Marthijn: “ Op de laatste dag ’s ochtends om kwart voor drie was ik helemaal uitverkocht. Tot mijn eigen verbazing en die van de klanten. Toen was dat even schrikken, maar ik hoop dat ik de komende Boeskool weer uitverkocht zal zijn!”