Algemeen

Pop Up Store als project voor leerlingen TCC Potskampstraat

OLDENZAAL - De afdeling Economie &Ondernemen van het TCC locatie Potskampstraat gaat een Pop Up store openen in Winkelcentrum de Driehoek. Dit project is een onderdeel van het vak Ondernemen. Dit vak wordt gegeven in samenwerking met de stichting ‘Day for a Change’ en de Rabobank.

Leerlingen hebben de opdracht om met een 3 of 4 personen een onderneming te starten. Voordat het project begint komt de stichting ‘Day for a Change’ vertellen wat deze stichting doet. De stichting geeft microkrediet aan ondernemers in derdewereldlanden (www.dayforchange.nl) om er zo voor te zorgen dat mensen een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen.

Na de aftrap van de stichting ‘Day for a Change’ komt de Rabobank  op school om wat te vertellen over ondernemen. De leerlingen worden op die manier geprikkeld om het beste uit zich zelf te halen.

De groepjes gaan vervolgens brainstormen om een zo goed mogelijk idee te bedenken. Wanneer ze een leuk idee hebben bedacht gaan ze door middel van een marktonderzoek kijken of er ook markt is voor hun product.

Na het marktonderzoek gaan de leerlingen bezig met het maken van een bedrijfsplan. Het bedrijfsplan wordt vervolgens gepresenteerd bij de Rabobank. Bedrijfjes ontvangen naar aanleiding van hun presentatie een micro kredieten van 10 tot  50 euro.

Het bijzondere is dat de leerlingen dit jaar de producten gaan verkopen in een Pop Up store. Mede door makelaarskantoor Kock van Benthem is het gelukt een pand te kunnen gebruiken in de Driehoek. De leerlingen verkopen tijdens de kerstmarkt van 14 en 15 december hun producten. Het pand in de Driehoek wordt feestelijk geopend door onze directeur Marcel Snijders. Dit zal plaatsvinden zaterdag 14 december om 10:00  uur.

Naast de verkoop van de producten worden ook lootjes voor het goede doel verkocht. Alles om een zo'n hoog mogelijk opbrengst te krijgen voor de stichting ‘Day for a Change’.