Algemeen

Polio-actie: Rotaryclub Oldenzaal heeft de lente al in de bol
Bijzondere tulp in poliostrijd

OLDENZAAL - Al sinds 1985 voert Rotary International -de wereldwijde organisatie van Rotaryclubs- samen met de Bill & Melinda Gates Foundation de strijd tegen polio. Rotaryclubs binnen Nederland helpen voor de poliobestrijding fondsen te verwerven door de verkoop van tulpenbollen. Rotaryclub Oldenzaal besloot dit jaar de bollen zelf te kopen èn zelf te poten in park Stekenkamp in Zuid-Berghuizen.

Rotaryleden poten de bollen

Liesbeth Pieké is binnen de Oldenzaalse club verantwoordelijk voor de service-projecten (goede doelen) en licht toe: “Het goede doel is Polio de wereld uit, het internationale project van Rotary. De opbrengst wordt nog eens  verdrievoudigd door de Bill & Belinda Gates Foundation. We hebben er voor gekozen niet met doosjes bollen te leuren bij buren, familie en vrienden, maar voor een grootschalige aanplant op een plek in Oldenzaal waar iedereen er van kan genieten. En het is een prima project on samen te doen.”

Afgelopen zaterdag staken de leden de handen uit de mouwen. Met spades en tuinschepjes werden maar liefst 2.500 tulpenbollen gepoot in park Stakenkamp.

Met de verdrievoudiging door de Gates Foundation is dat een impuls van € 3.000 in de strijd tegen de laatste poliobesmettingen.