Algemeen

Oproep: Wat brengt het Coronavirus ons?

De coronacrisis heeft het leven van ons allemaal rigoureus op de kop gezet. Wij zien als redactie tot onze grote spijt dat allerlei mooie evenementen geschrapt moeten worden. Denk aan De Matthäus Passion, De Ronde van Overijssel, de Enschede Marathon, het Rotary Streetsoccertoerooi, de Hulsbeekdag, het Oldenzaals Paasvuur, en dat is nog maar een stukje van een hele lange lijst maatschappelijke hoogtepunten, die we weg zien vallen. Binnen het verenigingsleven, het bedrijfsleven en het uitgaansleven is bijna alles tot stilstand gekomen.

De berichtgeving in de media bestaat nu voor een groot deel uit beperkende maatregelen, risico’s, angst en onzekerheid. Allemaal terecht en belangrijk, maar je wordt er allerminst vrolijk van.

We zien dat in de maatschappij nu initiatieven ontstaan die een hele positieve ondergrond hebben. Mensen tonen veerkracht, creativiteit en  betrokkenheid en zorgen voor een nieuwe vorm van verbinding en betekenis. Denk aan de toename van vrijwilligerswerk en allerlei nieuwe manieren, waarop mensen contact leggen en eenzaamheid bestrijden. 

We zouden graag in de komende uitgaven van de Glimlach ook aandacht willen besteden aan die andere kant van de crisis. Het kan een lichtpuntje zijn voor velen of misschien wel een lichtend voorbeeld om zelf iets te gaan doen. Ons mailadres redactie@glimlachtwente.nl staat open voor ideeën en verhalen met eventuele ondersteunende foto’s.

We danken u bij voorbaat voor uw bijdrage!