Algemeen

Opening hernieuwde winkelcentrum De Vijfhoek feestelijk voortgezet

OLDENZAAL - De opening van de vernieuwde Vijfhoek wordt de hele maand oktober gevierd met zaterdagen vol bijzondere programma’s en acts voor de bezoekers. Afgelopen zaterdag waren de kinderen duidelijk aan de beurt. Het thema was ‘Kinderboekenweek en Beroepen’.

Buiten de Vijfhoek stond de wensambulance met vrijwilligers die veel konden vertellen over het werk van deze bijzondere stichting. Vrijwilligers zijn bij Wensambulance overigens van harte welkom, zo was te leren. Stichting Wensambulance is het goede doel dat begunstigd wordt door Vijfhoekondernemers en publiek.

De brandweer had behoorlijk uitgepakt. Twee grote bluswagens konden van binnen en van buiten bewonderd worden en ook de brandweer had veel vrijwilligers ter plaatse voor toelichting op hun materieel en hun werk.

Goochelaar Fred-Ric trad op en liet de kinderen van dichtbij versteld staan van allerhande trucs. Er was ook een workshop goochelen in de bibliotheek, waar kinderen de kneepjes van de illusionist konden leren.

Reptielkenner en ecologe Sterrin Smalbrugge wist de zaal van de bibliotheek helemaal vol te krijgen met geïnteresseerde jeugd. Ruim vijftig kinderen luisterden naar deze TV-bekendheid. Sterrin vertelde over slangen, hagedissen en boeide haar publiek tot het laatst.

In de Vijfhoek  trad Hydra op. Hydra had een aantal bijzondere dieren meegenomen. Het jubilerende Hydra heeft zaterdag ook de langverwachte VET expositie (Vijf En Twintig, het jubileumjaar van de theatergroep) geopend. Vele decors, kostuums, foto’s kunnen worden bewonderd.