Algemeen

Opening hernieuwde winkelcentrum De Vijfhoek feestelijk begonnen

OLDENZAAL - De aftrap is gedaan: afgelopen week vond de officiële opening van de vernieuwde Vijfhoek plaats. Aan wethouder Alida Renkema, oud-burgemeester Theo Schouten en voorzitter Maja Veldhuis de eer om te openen door te  drukken op de rode knop, waarmee entertainer oud Oldenzaler Niek Boes ten tonele kwam en de genodigden van een grandioze act voorzag. 

Feestprogramma

Afgelopen zaterdag begon het feestprogramma voor breed publiek. Zaterdagmorgen stond Theatergroep Hydra als gospelkoor klaar om het publiek in de stemming te brengen en de loftrompet te steken over het nieuwe centrum. Ze traden meerdere keren op met hun ludieke ode. Hydra is trouwens de komende weken gebruiker van een leegstaande winkel van De Vijfhoek met de VET-expositie over hun 25-jarig bestaan.

Een swingende wafelbakker daagde bezoekers uit om een dansje te maken met een slagroomwafel als beloning. De Wafelbakker: “Ik moest regelmatig nieuwe wafels bijhalen, ik heb geen wafels en geen voeten meer!”

En over dans gesproken: Dansschool LEZ had diverse optredens op diverse plekken in de Vijfhoek.

Scouting Peerke Donders verkocht koffie voor het goede doel: Stichting Wensambulance. Deze stichting is een rode draad in de actieweken. Vijfhoek voorzitter Maja Veldhuis: “De reacties van het winkelend publiek waren erg positief. We kijken uit naar komende zaterdag!”

Programma aanstaande zaterdag

Komende zaterdag staat ook weer bol van actie en vermaak in de Vijfhoek. Het thema is ‘Kinderboekenweek en Beroepen’, veel voor de jeugd dus! Zoals poppentheater Belletje Sterk  en het optreden van Van Allusenallus. Goochelaar Fred-Ric zal het publiek versteld doen staan met zijn acts. En reptielkenner en ecologe Sterrin Smalbrugge maakt een reptielenreis met haar toeschouwers.

De brandweer geeft acte de préséance in het kader van Veiligheidsdag. Er staan wagens opgesteld aan de Vestingstraat en binnen is een informatiestand.

Stichting Wensambulance is het goede doel waar de ondernemers van De Vijfhoek deze weken geld voor inzamelen. Wensambulance zal een presentatie geven over hun bijzondere en goede werk.  Hydra Theatergroep is ook weer van de partij met een nieuwe en heel bijzondere act.

Reden genoeg om ook aanstaande zaterdag de nieuwe Vijfhoek te verkennen!

Uw reactie