Algemeen

Opbrengst kroonkurken en plastic doppen naar Koffieclub en onderzoek MD

OLDENZAAL – Donderdag hebben Guido ter Guido ter Wee, Ruth Harmelink en Quinty Kraak symbolisch de drie miljoenste kroonkurk aan Marcel Snijders, directeur van het Twents Carmel College locatie Potskampstraat, overhandigd.

In de kantine van de onderbouw deed Julisca Prins, adjunct van de onderbouw, de aftrap. Vervolgens werd er aan de leerlingen nog een keer verteld wat er met de kroonkurken en kunststof doppen gebeurt, waarbij nog maar eens duidelijk werd gemaakt dat ieder dopje telt. In het geval van de kroonkurken is dat dus 3 miljoen maal gebeurd.

De opbrengst van de kroonkurken gaat dit schooljaar naar de KoffieClub Oldenzaal, Oldenzaalse jongeren die op visite gaan bij ouderen die wel een bezoekje kunnen gebruiken. Daarnaast hebben ze vijf keer per jaar een uitje met die groep. Inmiddels zijn er alleen dit schooljaar al 2626 kilo kroonkurken verzameld. Dat betekent voor de KoffieClub al een mooi bedrag van € 576,-.

De kunststof doppen gaan naar de familie Ter Wee uit Geesteren. Drie leden van het gezin lijden aan de spierziekte MD. De opbrengst van de kunststof doppen wordt besteed aan onderzoek naar deze vreselijke ziekte. Inmiddels heeft de familie al € 7000,- aan kunststof doppen ingezameld. Guido ter Wee schat dat zo’n € 1500,- daarvan afkomstig is van de doppen uit Oldenzaal.

De actie loopt inmiddels ruim 2,5 jaar. De opbrengst in deze periode van het  inzamelen van kroonkurken was 7.115 kg oftewel ruim 3 miljoen stuks en een bedrag van ruim 1.900 Euro, wat ten goede kwam aan Verjaardagsbox Oldenzaal, BoesCoolFit en nu dus de Koffieclub.

De opbrengst van het inzamelen  kunststof doppen is 2. 2445 kg kunststof doppen, oftewel ruim 2.700 Euro. Eerder kreeg Opleiding Geleidehond hieruit 791 Euro toegewezen.