Duurzaam Thuis Glimlach

Algemeen

Onthulling certificaat gezonde school SBO De Windroos

OLDENZAAL - Met een spetterende openingsact, bestaande uit biken, longboarden, spikeball, kickboksen en judo is woensdag 18 november op De Windroos het vignet 'Gezonde school Sport & bewegen' onthuld door Maaike Rödel, fractievoorzitter van CDA Oldenzaal. Zij is een van de initiatiefneemsters in de gemeente Oldenzaal om vakleerkrachten bewegingsonderwijs in te zetten op alle Oldenzaalse basisscholen.

Voor de komende 3 jaar mag De Windroos zich op gebied van Sport en bewegen 'gezonde school’ noemen. Alle leerlingen krijgen er wekelijks 2 gymlessen aangeboden door een vakleerkracht bewegingsonderwijs.


Op de Windroos worden ook regelmatig binnen- en buitenschoolse sportprojecten georganiseerd in samenwerking met BoesCoolFit en een Oldenzaalse sportaanbieder. Denk aan judo, tennis, hockey en schaatsen. Ook als het gaat om sporten ná schooltijd kunnen kinderen via BoesCoolFit kennis maken met alle sporten die er in Oldenzaal aanwezig zijn. Zo kan een kind veel meer gericht een sport kiezen die het leuk vindt en bij ‘m past.

Met name ook eigentijdse sporten als freerunning, springen, (mountain)biken, skaten en longboarden krijgen veel aandacht. Deze sporten zijn erg populair onder de jonge kinderen.

Onze sportstimulerende interventies blijken succesvol te zijn als het gaat om sportdeelname.

Veel leerlingen vinden op deze manier een leuke sport.