Algemeen

Oldenzaler Oğolcan Tezcan dingt mee naar titel Mister International Netherlands

OLDENZAAL - De 22-jarige Oğolcan Tezcan gaat in september voor de verkiezing van de titel Mister International Netherlands. Op 11 september is in Barendrecht de finale voor deze nationale titel.

Oğolcan Tezcan kwam bij toeval op het spoor van het organiserende bureau van Lyron Martina. 

Oğolcan: “Ik heb altijd interesse gehad voor mooie kleding. Strakke pakken, er verzorgd uitzien, het straalt zelfvertrouwen en zakelijkheid uit, dat spreekt me aan. En dat zoek ik eigenlijk ook in het model zijn.

Mijn kapper tipte me om mee te doen en voor ik het wist stond ik in de casting. Daar wordt gekeken naar hoe je eruit ziet, maar ook wat je drijft en wat je persoonlijkheid is. Het gaat niet om spierbundels maar je moet eerder een gentleman zijn. Mijn doel is om te laten zien dat je wat moet doen voor succes. Het model zijn lijkt voor een hoop mensen iets gemakkelijks, maar er zit echt veel inzet en discipline achter. We krijgen dan ook verschillende trainingen over presentatie, poseren, fotoshoots, catwalks en zo meer. Maar ook als mens moet je je ontwikkelen. Barmhartig en behulpzaam zijn.”  Oğolcan kwam door de casting van 50 jongemannen en is nu één van de 18 finalisten. 

Als hij de hoofdtitel in de wacht sleept dan wacht hem een mondiale verkiezing die in Azië gehouden zal worden. Een tweede plaats levert een finaleplaats in België op. Onder de groep finalisten gaat het er gemoedelijk aan toe. Oğolcan: “We gunnen elkaar het succes, we leren van elkaar en hebben elkaar goed leren kennen.”

Het werken als model ziet Oğolcan als een mooie en serieuze hobby, maar niet als zijn uiteindelijke beroep. Hij heeft de opleiding Electrical Engineering gevolgd aan het ROC en hoopt deze week een positieve beoordeling te krijgen voor zijn afstudeerproject.  Oğolcan : “Ik wil graag in dienst komen bij het bedrijf waar ik stage heb gelopen en wil daarnaast meer opleiding gaan volgen, een combinatie van elektrotechniek en bedrijfskunde. Het werken met mensen ligt mij erg goed.”

Oğolcan zoekt nog naar sponsoren: “Niet alleen de deelname kost geld, ook kleding en schoenen hakken erin. Misschien mooie gelegenheid voor exposure voor een herenmodezaak.”

Naast de titel Mister International Netherlands zijn er meer prijzen te winnen. Oğolcan : “Er is nog de titel Mister Elegance, Mister Sympatico, Mister Goodwill en Mister Charity. De laatste titel slaat op wat je aan goede doelen ondersteunt. We hebben als kandidaten samen afgesproken dat we de opbrengst van de prijzen doneren aan Save the Children. En er is ook nog de categorie Mister Social Media. Dat is een soort publieksprijs. Mensen kunnen me liken op Instagram en Facebook. Ik hoop dat veel Oldenzalers me willen steunen, ik ben trots dat ik Oldenzaal een beetje mag vertegenwoordigen in deze verkiezing!”

Het motto van de verkiezing is ‘It’s beyond handsome’.  Oğolcan: “Het gaat om meer dan er goed uitzien, je moet ook als mens mooi proberen te zijn.”

Door zijn aanmelding kwam Oğolcan er toevallig achter dat hij zijn interesse voor modelwerk niet van een vreemde heeft.  Oğolcan: “Toen ik mijn ouders vertelde dat ik mij wilde aanmelden zei mijn vader tegen me dat hij in zijn jonge jaren ook als model wilde beginnen. Alleen was mijn oma daar fel op tegen. Ik ga de verkiezing dus ook een beetje namens mijn vader aan!”

Uw reactie