Algemeen

Oldenzaalse Lies Koster levert Knitted Knockers / Tricot Tieten

OLDENZAAL - Knitted Knockers of Tricot Tieten zijn gebreide (of gehaakte) borstprotheses.  Ze zijn een comfortabel alternatief voor de vaak zware en ’s zomers zweterige siliconenprotheses. Ze kunnen in een gewone bh of badpak gedragen worden. Ze zijn licht en zacht en in alle kleuren en maten te krijgen. Ja, ze zijn gratis voor ieder die ze nodig heeft!

Lies Koster is met Tricot Tieten een onderdeel van dit netwerk en levert ze vooral in Overijssel, maar ook aan mensen elders in Nederland. Ze maakt zelf gebreide borstprotheses in alle maten en allerlei kleuren, maar ze heeft ook breisters die voor haar breien, zoals Sannie Heinink uit Oldenzaal, die al tientallen exemplaren heeft gemaakt.

Het idee komt oorspronkelijk uit Amerika, waar het zich al jaren heeft verspreid door alle staten.(knittedknockers.org).

Wereldwijd is dit initiatief en oorspronkelijke patroon opgepakt door breisters en haaksters om ze voor hun omgeving te gaan maken. Het kan een tijdelijke oplossing zijn vlak na de operatie, een welkome afwisseling van de zware uitwendige siliconenprotheses en voor velen ook een definitieve oplossing en verlossing van pijnklachten.

Ook in Nederland ontstond in 2017 spontaan een netwerk van vrouwen die zelfstandig of in groepjes, gratis borstprotheses en andere producten wilden maken voor ieder die ze nodig heeft (www.knittedknockers.nl ).

Ken jij of ben jij iemand die deze gebreide of gehaakte borstprotheses goed kan gebruiken? Bestel dan een gratis paar Tricot Tieten of een Hartkussentje (okselkussentje) bij www.tricottieten.nl . Op deze site vind u behalve het bestelformulier ook de patronen voor wie zelf graag een paar borstprotheses wil breien en veel tips en andere informatie.

Ze zijn gratis maar natuurlijk zijn donaties erg welkom, zodat er weer garen en vulling voor gekocht kan worden.