Algemeen

Oldenzaalse coalitiepartijen presenteren kandidaat-wethouders

OLDENZAAL - Rob Christenhusz (WG), Maaike Rödel (CDA), Evelien Zinkweg (VVD) en Murat Yil-dirim (WG) zijn de kandidaat-wethouders van de gemeente Oldenzaal namens de drie coalitiepartijen WG, CDA en VVD. Zij werden op 13 april, exact vier weken na de verkiezingen, gepresenteerd door hun partijen. De beëdiging van de wethouders is gepland tijdens de gemeenteraadsvergadering van maandag 25 april (aanvang 19.30 uur). Daarmee wordt de collegevorming in Oldenzaal voortvarend opgepakt.

Petra Oude Engberink (WG), Edgar Visscher (VVD) en Hennie Maartens (CDA), de medeonderhandelaars namens de coalitiepartijen, laten weten dat de onderhandelingsgesprekken in een goede sfeer en harmonieus zijn verlopen. Zij zijn erg tevreden over de kandidaten die zij presenteerden. 

Rob Christenhusz en Evelien Zinkweg hebben de afgelopen periode samengewerkt binnen het college van Oldenzaal en voor de nieuwe periode wordt het team versterkt door Murat Yildirim en Maaike Rödel. Twee nieuwkomers in het college, maar zeker geen nieuwkomers in de Oldenzaalse politiek. Murat Yildirim is al sinds 2006 politiek actief in de Boeskoolstad als raadslid, waarvan de laatste drie jaar als fractievoorzitter van de WG. Maaike Rödel is sinds 2010 lid van de gemeenteraad, waarvan de laatste zes jaar als CDA-fractievoorzitter.