Algemeen

Oldenzaal krijgt een zangfietspad

OLDENZAAL - Op 5 november wordt het eerste zangfietspad van Oldenzaal geopend. Zangcoach Anke Engelbertink heeft letterlijk en figuurlijk het pad geëffend om deze bijzondere voorziening ook in Oldenzaal te krijgen.

Anke Engelbertink houdt zich met haar onderneming ‘Zing je Fit’ als zangcoach professioneel bezig met zang als instrument voor een beter lichamelijk en geestelijk welbevinden. Toen ze hoorde van het bestaan van het zangfietspad -een landelijk initiatief van de Fietsersbond- wist ze meteen: dit is iets voor Oldenzaal! Ze zocht samenwerking met de gemeente en met cultuurmakelaar Quinta Clason en alle lichten lijken op groen te staan. Een glunderende Anke: “Ik heb de borden al in huis!”

Wat moeten we ons voorstellen bij een zangfietspad? Anke: “Dat is een fietspad waar mensen mogen zingen, nee: uitgenodigd worden om te zingen! Ik weet als coach dat zingen een gevoel van vrijheid geeft en een glimlach op de gezichten tovert. Het zou toch prachtig zijn als dit fietspad in Oldenzaal ook een glimlach bij mensen teweeg brengt?”

Het traject dat als eerste in Oldenzaal de status zangfietspad krijgt is het fietspad langs de Wieldraaierlaan, tussen de bebouwde kom en de rotonde op de Weerselosestraat. Anke: “Ik heb de direct aanwonenden aangeschreven, gelukkig heb ik nog geen bezwaar gehoord.”

Volgens Anke is het zangfietspad goed voor ieders humeur, maar ook voor de gezondheid. Anke: “Uit onderzoek bij oud Covid-patiënten is gebleken dat de longen sterker en groter worden door veel te zingen. En wie weet wat er allemaal uit voort kan komen: mensen die bij een koor gaan of anderszins cultureel geprikkeld worden!”

Oproep voor deelname

De feestelijke opening zal plaatsvinden op 5 november om 16.00 uur bij De Bongerd aan de Wieldraaierlaan. Anke hoopt op zoveel mogelijk enthousiaste zingende fietsers en fietsende zangers om het pad ten doop te houden.