Algemeen

Oldenzaal heeft nu eigen cadeaubon

OLDENZAAL – Sinds enkele weken heeft Oldenzaal een eigen cadeaubon. Stichting Oldenzaal Promotie heeft het initiatief hiertoe genomen. De achterliggende gedachte is eenvoudig en charmant: Het cadeau is echt Oldenzaals en het helpt onze horeca en winkeliers.

Jeff van de Biggelaar, directeur van Oldenzaal Promotie, vindt het idee bij uitstek passen bij onze stad: “Je merkt dat Oldenzalers hart voor elkaar en voor de stad hebben. En deze cadeaubon is een mooie manier om iets voor je stad te doen, dat is leuk voor de gever en leuk voor de ontvanger.”

De cadeaubonnen zijn in drie categorieën te koop: Cadeaubon, Fashionbon en Horecabon en alle drie voor een bedrag van 10, 25 of 50 euro. De bonnen zijn te koop bij Oldenzaal Promotie en te besteden bij tientallen zaken in Oldenzaal, ook buiten het centrum. Jeff van de Biggelaar: “En dat aantal deelnemende zaken is snel groeiend. De ondernemers zijn erg enthousiast. We benaderen ze zoveel mogelijk persoonlijk om het systeem toe te lichten. Belangrijk is dat de ondernemers geen afdracht betalen over de omzet, wat bij de meeste andere bonnen wel het geval is. We zien het als Oldenzaal Promotie als taak om de ondernemers te helpen. Dit past daar mooi bij.”

Jeff: “We krijgen vaak mensen binnen die een VVV-bon willen kopen. Als we het Oldenzaalse alternatief voorleggen, zijn mensen daar blij mee. We hadden zelfs een klant die een VVV-bon wilde kopen voor iemand uit de Randstad. Die heeft bewust gekozen om een Oldenzaalse cadeaubon te geven, zodat de ontvanger Oldenzaal weer eens zou komen bezoeken. Hoe leuk is dat?”

Oldenzaal Promotie is ook druk bezig om de bon bekend te maken bij verenigingsleven, stichtingen bedrijfsleven, maar ook de Gemeente. Jeff: “Als je iemand in het zonnetje wilt zetten dan is de Oldenzaalse cadeaubon toch een prachtig idee? Ik sprak al enkele ondernemers die de bon overwegen voor hun kerstpakket!”