Algemeen

Noabers Orgellaan en Harplaan verfraaien hun buurt

OLDENZAAL - Afgelopen vrijdag en zaterdag hebben de gezamenlijke ‘noabers’ van de Orgellaan en de Harplaan de handen  flink uit de mouwen gestoken. Ze grijpen in deze tijden van Corona de mogelijkheid aan om een gedeelte  in hun buurt te verfraaien.

In goed overleg met de afdeling openbare werken van de gemeente Oldenzaal zijn ze tot dit prachtige buurt initiatief gekomen. Zo pakten ze een flink aantal vierkante meters aan, en werden de gerenoveerde plantvakken in het looppad tussen de Orgellaan en Harplaan voorzien van mooie bloeiende vaste planten. Ook de voorbereidende  werkzaamheden  incl. grondwerk en bemesting zijn door de bewoners en kinderen uitgevoerd Maar liefst 950 vaste planten zijn afgelopen weekend geplant door de actieve bewoners.

Er worden ook nog twee insectenhotels ingericht, die natuurlijk gaan  bijdragen aan de voortplanting van de insecten. Op deze manier wordt er flink bijgedragen aan de biodiversiteit, het verfraaien en het welzijn van deze buurt.

De ‘noabers’ hebben nu dan ook het onderhoud van deze beplanting op zich genomen als dank voor de actieve en snelle medewerking van de gemeente Oldenzaal.

Al met al een geweldige win-winsituatie!