Algemeen

Nieuwjaarsduik brengt 950 euro op voor Stadsjongenskoor Oldenzaal

OLDENZAAL – Op nieuwjaarsdag deden zo’n 200 mensen mee aan de traditionele nieuwjaarsduik. Dit evenement werd georganiseerd en gefaciliteerd door Outdoor Challenge Park, dat ervoor heeft gekozen om de opbrengst te schenken aan een goed doel. Dit jaar was de Stichting Vrienden Stadsjongenskoor Oldenzaal de gelukkige.

Afgelopen dinsdag werd het bedrag (van 950 euro) bekend gemaakt en symbolisch overhandigd door Elke Groot Hulze van Outdoor Challenge Park. De cheque werd in ontvangst genomen door Trees Vloothuis en Jan Rabelink, beiden bestuursleden van de Stichting Vrienden van het Stadsjongenskoor.

Jan Rabelink: “Het koor heeft enkele jaren geleden het 100-jarig jubileum gevierd. Zo’n jubileum, in combinatie met het hoge muzikale niveau, is uniek in Nederland! Om de kwaliteit hoog te houden maken we gebruik van een professionele dirigent en zangcoach. Het Stadsjongenskoor had moeite om een jaar financieel met een plusje af te kunnen sluiten en dat was de reden dat we de Stichting begonnen”

Trees Vloothuis: “In 2016 is de Stichting Vrienden van het Stadsjongenskoor opgericht om het koor financieel een steuntje in de rug te geven. Dat doen we door sponsoren te zoeken en daarmee een goede basis voor het koor te leggen. We zijn ook erg blij met dit bedrag en danken alle deelnemers voor het mogelijk maken van deze donatie.”

Elke is vanuit haar opleiding Sport en  Bewegen (ROC) als stagiair verbonden aan Outdoor Challenge Park. Elke: “Dit was een heel leuk evenement om op te zetten, heel leerzaam ook.”

Hebben er jongens van het koor meegedaan aan de nieuwjaarsduik? Trees: “Jazeker! Dit evenement combineert het belang van lichamelijke vorming met dat van geestelijke en artistieke vorming. Het mes snijdt aan twee kanten!”