Algemeen

Nieuwe hondenuitlaatservice HUS Oldenzaal

OLDENZAAL – In december vorig jaar is Oldenzaals enige hondenuitlaatservice, Waf, gestopt. Voor Jacqueline Vlutters uit Oldenzaal kwam dit juist op het moment dat ze haar loopbaan een wending wilde geven. Op maandag 4 maart start ze met een hondenuitlaatservice onder de naam HUS Oldenzaal.

Jacqueline heeft altijd al een groot hart voor dieren gehad. Ze wilde als meisje later dierenarts-assistente worden. Toch liep het anders: ze is haar loopbaan begonnen met secretarieel werk en heeft de laatste zeventien jaar als gehoorzorgconsulente gewerkt. Toen die baan wegens reorganisatie beëindigd werd heeft ze het roer omgegooid en haar hart gevolgd. Haar passie voor dieren en honden in het bijzonder is de drijfveer om als ondernemer te starten. Jacqueline: “Ik dacht: Àls ik iets anders wil, dan moet ik het nu doen!”

Zelf heeft Jaqueline een Engelse Cocker Spaniel pup Fien waarmee ze ook naar hondencursus en trainingen gaat.

De reden waarom klanten het uitlaten uitbesteden is vaak gebrek aan tijd en soms gezondheidsproblemen. Er zijn klanten die vijf dagen per week boeken, maar ook wel minder en sommige klanten zijn incidenteel. Jacqueline: “Je merkt dat de klanten van een uitlaatservice hun hond goed willen verzorgen. Voor dierenwelzijn zijn drie vier wandelingen per dag gewoon nodig. Lang niet elke hond krijgt dat.”

Wat mag de klant verwachten? HUS haalt en brengt de honden tussen de middag en er is een uur tijd voor een intensieve buitenwandeling. Jacqueline: “Ik ga niet op een bankje zitten kijken, de honden moeten veel  beweging en spel krijgen. Het moet een belevenis zijn.”

Jacqueline wil alles zelf in de hand houden, dus geen personeel of inhuur. Daarmee is de capaciteit van HUS ook begrensd tot zo’n 10 honden per dag. Jacqueline: “Soms moet ik dan maar nee verkopen.”

Respect voor andere wandelaars, al of niet met hond, vindt Jacqueline belangrijk. “Mijn honden lopen los op omheind uitlaatveld òf ze zijn aangelijnd.”

Zien we de vrolijke Waf-bus weer terug? Jacqueline: “Nee hoor, ik heb een eigen auto besteld met alles erop en eraan. Goede ventilatie-inrichting en compartimentering met kennels, zodat het vervoer veilig is voor de honden.”

Jacqueline “Als ik iets doe dan wil ik het goed doen. Belangrijk is dat ik in april een certificaat bij de Martin Gauss academie ga halen. Daar leer je zaken als bedrijfsvoering, EHBO, maar ook rassenleer en roedelgedrag. Er zijn maar twee andere gediplomeerde hondenuitlaters in de regio.”

Jacqueline hecht ook veel waarde aan een goed intake gesprek. Jacqueline: “Ik vind het belangrijk dat ik baas en hond goed leer kennen. Er moet een goede vertrouwensbasis zijn. Men vertrouwt mij hond en vaak de huissleutel toe, dat is niet niks. Ik wil mijn algemene voorwaarden ook goed toelichten, ik wil geen verrassingen.”

Tijdens ons gesprek krijgt Jacqueline een telefoontje van geïnteresseerde klant. Het blijkt snel dat ze de hond in kwestie al kent. Da’s een goed begin!

Voor meer informatie kijk op: www.husoldenzaal.nl