Algemeen

Mutsenspektakel herleeft in Markt 19

OLDENZAAL – Carnavalvierende vrouwen in Oldenzaal weten het nog wel: het Mutsenspektakel bij Het Landhuis op de donderdag voor carnaval, destijds georganiseerd door de Boeskoolwitjes. Sinds enkele jaren is dat feest opgehouden te bestaan. In oktober vorig jaar bedacht een viertal feestvierende dames dat deze donderdagavond wel nieuw leven kon worden ingeblazen. Dat is de vriendinnenclub ‘De Doare Mutsen’: Ingrid Hassing, Angeline Beene, Rita Linderhof, Maaike Wubbels. Barry Schopman, (met Marc Kemna) eigenaar van Markt 19, zag daar ook muziek in en zo is het idee voor het ‘Doare Mutsen Spektakel’ ontstaan. Het feest vindt plaats op donderdag 20 februari bij Markt 19. 

Ingrid Hassing: “Dit idee staat los van de discussie van de afgelopen weken over vrouwen en carnaval, hoor. We weten uit ervaring dat een feest enkel voor vrouwen extra leuk kan zijn en we hadden dit plan al helemaal uitgewerkt.”

Enkel vrouwen dus, mag Barry zijn eigen kroeg dan nog in? Maaike: “Ja, maar alleen als hij niet als man herkenbaar is. Hij krijgt de baard er niet af hoor, maar hij moet zich wel in stijl kleden, mèt een doare muts op natuurlijk!”

Aan het evenement is een verkiezing verbonden van de doarste muts, dat is zowel een individuele prijs als een groepsprijs. Rita: “Het gaat niet meer om de mooiste muts, maar om de doarste, dat is feestelijker.” Angeline: “Je ziet dat groepen vrouwen samen al avonden druk zijn met het maken van hun uitdossing, dat zijn vaak op zich al feestjes.”

Kaarten kosten 10 euro en daar krijg je een welkomstdrankje voor, twee consumptiemunten en een speldje. Ingrid: “Maar het belangrijkste is: je krijgt een supergezellige avond met optredens en muziek afgestemd op vrouwelijk publiek.”

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Markt 19 en Cadeauwinkel Ietsje Pietsje Anders (in de Bischopstraat). Volg het Doare Mutsen Spektakel ook op Facebook.