Algemeen

Mooie meevallers voor ‘Ut Löp mooi met de Döp’

OLDENZAAL - De doppenactie van Henk Winkelhuis en consorten is inmiddels een bekend fenomeen in Oldenzaal. Particulieren sparen kroonkurken op en ‘Ut Löp mooi met de Döp’ kan met de ‘oud ijzer’-opbrengst goede doelen ondersteunen. Die doelen zijn Stichting Skik en Stichting Kinderkanker (Kika). Er kwam nu een onverwachte meevaller vanuit uit het bedrijfsleven: Grolsch doneerde kroonkurken en Linders IJzer- en Metaalhandel vermenigvuldigde de opbrengst.

Jolanda van Tellegen is in haar nopjes met het mooie resultaat dat ze -samen met Stichting Kika- voor Stichting Skik mag incasseren. Jolanda: “We kregen van Grolsch het bericht dat ze 1.800 kilo kroonkurken voor ons hadden. Dit zijn doppen, die bijvoorbeeld door misdruk onbruikbaar zijn voor de brouwer. Ik heb aangeboden om ze op te halen, totdat ik me realiseerde om wat een grote berg doppen het gaat. We hebben Hans Linders van Linders IJzer- en Metaalhandel, die de doppen van ons inneemt, bereid gevonden het transport op zich te nemen. Waar hij ons normaal dubbel de ‘oud ijzer’ waarde uitkeert heeft hij deze keer de waarde verviervoudigd. Een mooi staaltje maatschappelijk ondernemen van Linders en van Grolsch!

Doppenactie Kerkewei
Afgelopen woensdag werd Skik verrast met een actie van basisschool De Kerkewei in Rosssum. Kinderen uit alle klassen deden mee, nadat de communicanten vorig jaar geld hadden gedoneerd voor Skik. In iedere groep hebben leerlingen een spreekbeurt gehouden over Skik en dat heeft geleid tot deze inzamelingsactie. Één van de leerlingen klapt uit de school: “Mijn opa heeft meegeholpen, hij heeft ook een paar flesjes bier gedronken.”

Stichting Skik in Twente
Het doel van Skik is mantelzorggezinnen een zorgeloze vakantie aanbieden, waarin plezier, genieten, ontspanning en ontmoeten centraal staat. Skik is er voor kinderen met een chronische, verstandelijke of fysieke beperking of ziekte. Skik richt zich op gezinnen die zich financieel gezien geen vakantie kunnen veroorloven. De stichting is in oktober 2014 opgericht en heeft sinds die tijd al 70 gezinnen op vakantie kunnen sturen. Een gemiddelde vakantie kost ca. € 1.750,00. De stichting ontvangt geen subsidie en is afhankelijk van donaties van serviceclubs of andere leuke initiatieven. Zo neemt in mei 2021 de Oldenzaler Frank Segerink deel aan de Innsbruck Alpine Trail. Hij laat zich sponsoren om 80 km hard te lopen.
Meer informatie over Skik is te vinden op de website: www.skiktwente.nl.