Algemeen

Marion Bloemsierkunst geheel vernieuwd heropend

OLDENZAAL - Op 25 augustus vond de heropening van Bloemsierkunst Marion aan het Bisschopsplein plaats. Wethouder Evelien Ankone verrichtte de officiële handeling.

Marion in de vernieuwde winkel

Marion Jansen-Lubbers is met haar zaak Marion Bloemsierkunst al 23 jaar gevestigd aan het Bisschopsplein. Marion: “Dit is een prima plek. De Bisschopsstraat is een aantrekkelijke winkelstraat, ik zit hier aan de rand van het winkelcentrum, we zijn met de auto goed bereikbaar voor klanten en toeleveranciers en er is goede parkeergelegenheid.”

De verbouwing stond al langer op het lijstje van Marion en haar man Harry. Marion: “We hebben het zelf bedacht en veel zelf gedaan. In de coronaperiode konden we onze tijd zo nuttig besteden. Rond de kerst zijn we begonnen met het leegmaken van de zolder en het inrichten van een kantoorruimte op de verdieping. Het oude kantoortje is nu bij de winkel aangetrokken.”

De winkel is daarmee in vierkante meters niet veel groter geworden, maar qua beleving wel. Marion: “We hadden een vrij laag systeemplafond en dat was niet erg ruimtelijk. Nu dat plafond eruit is heeft de winkel veel meer hoogte en kan ik ook echt grote stukken plaatsen. Met het verdwijnen van het plafond kwam ook de oude stalen dakconstructie van de voormalige garage Olde Monnikhof weer in het zicht, een mooie industriële uitstraling.” 

Marion wil graag iest bijzonders bieden, meer dan standaard-boeketten. Marion: “Ik doe veel rouw-bloemstukken en huwelijksboeketten maar ook zijdebloemen. Ik specialiseer me op bijzondere stukken en ik heb daarom ook echte vakmensen in mijn winkel.” Marion heeft met haar creaties diverse prijzen in de wacht gesleept. Marian: “Een bijzondere prijs was in samenwerking met een beeldend kunstenaar, in het kader van Kunst in de Etalage. Daar kan in me dan helemaal in uitleven!”