Algemeen

Maria Schieving wint de ‘Beste Buur Bokaal’ in Boerderij Stakenboer

OLDENZAAL - De spanning hing afgelopen zaterdagmiddag in de lucht toen de Beste Buur Bokaal werd uitgereikt. Dit is een initiatief van de gemeente Oldenzaal, WBO Wonen en huurdersvereniging Blij Wonen. Deze organisaties stemden unaniem op Maria Schieving die de bokaal met trots in ontvangst nam uit handen van wethouder Murat Yildirim. Namens WBO Wonen ontving ze een dinercheque en uiteraard kon een mooie bos bloemen niet ontbreken.

Foto: Gemeente Oldenzaal

Maria werd genomineerd door Stichting Kansrijk Berghuizen, waarin alle grote organisaties en verenigingen uit de wijk Zuid-Berghuizen samenwerken. Velen kennen haar als gastvrouw in de huiskamer van Boerderij Stakenboer, waar ze al actief was op het moment dat WBO Wonen het pand van de gemeente overkocht. Ze wordt een sociaal verbindende factor genoemd en de buurt is heel blij met haar en waardeert wat ze allemaal doet.

Momenteel staat ze op de dinsdag- en vrijdagmorgen klaar met haar zwager Gerard ten Voorde om de koffieochtenden voor wijkbewoners te organiseren in de boerderij. Hier komen veel alleenstaanden die niet alleen op koffie en een koekje hoeven te rekenen, maar ook getrakteerd worden op een praatje en een luisterend oor. Maria helpt, ondersteunt en verwijst door waar nodig.

Toen de boerderij in coronatijd gesloten was, bracht ze informatieflyers rond en legpuzzels, zodat mensen toch nog wat te doen hadden in deze eenzame tijd. Ze belde dan aan en maakte op gepaste afstand een praatje. Nu alle activiteiten gelukkig weer door kunnen gaan, geeft ze één keer in de maand een cursus bloemschikken én organiseert ze met haar zwager en vriendin Henriëtte Grunder een grote bingo. Hiervoor tovert ze overal (gesponsorde) prijsjes vandaan. Wat een fantastische winnares is er dit jaar uit deze verkiezing voortgekomen.